<

“Я не пам’ятаю, яка це була процедура”. Бадзюнь забув, як погодився передати в оренду старе інфекційне відділення в Іваничах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:21 | 16.03.2018 / Іваничі / , /
Перегляди
50
/ 1 коментар

15-го березня на сесію Іваничівської районної ради прибули мешканці ОСББ “Оселя – 34 ж”, вимагаючи зняти з порядку денного питання про передачу колишнього інфекційного відділення лікарні під центр реабілітації асоціальних осіб.

Люди вважають, що питання не може розглядатися депутатами, оскільки процедура передачі майна районною радою, про яку йдеться в ньому, є незаконною.

Під час сесії Віктор Пушкарський від імені мешканців поцікавився у голови районної ради, яким  порядком про передання приміщень в оренду той користується і чим керувалася райрада, коли виносила такі питання на розгляд.

«Я не пам’ятаю, яка це була процедура, але ми були згідні всі приміщення передати. Не пам’ятаю, чи це була усна розмова…», – відповів Андрій Бадзюнь.

Нагадаємо, що колишнє інфекційне відділення лікарні в Іваничах районна рада хоче віддати під центр реабілітації наркозалежних ГО “Територія життя”. Мешканці, які виховують малолітніх дітей і отримали приміщення під житло поряд, не бажають, щоб така організація була біля їх будинків.

На сайті районної ради є проект рішення від 15.03.2018 щодо передачі цього майна, проте розгляд питання перенесли на 22-те березня. Стурбовані мешканці, аби висловити свою позицію, прибули на сесійне засідання, вимагаючи зняти це питання з порядку денного.

«Є технічний висновок, який свідчить, що це приміщення не можна передавати під житло – або знести, або розібрати. Це порушення законодавства. Є ж правила передачі в оренду, а тут передають без аукціону аварійне приміщення під житло!», – скаржиться Віктор Пушкарський.

Зрештою, голова райради зазначив, що якщо громада Іванич заперечує передачу будівлі в оренду, то він підтримає громаду. Пушкарський натомість настоював зняти питання, і запевнив, що люди не покинуть зали засідань, поки депутати не задовольнять їх вимоги.

До нього звернулася керуюча справами райради Ніна Шумська:

“Я пробувала в коридорі вам пояснити, але це як об стіну горохом. Сьогодні такого балагану вам не дасть ніхто зробити. Є регламент, згідно якого працює районна рада: пропрацювала 2 роки без порушень і сьогодні на таке порушення не піде».

Депутати нагадали, що з даного питання проводитиметься громадське обговорення 20-го березня. Микола Холмецький запропонував розмістити про це оголошення в ЗМІ.

Розгляд проекту рішення відбудеться на сесії 22-го березня.




один коментар
  1. Район розділений на громади, якого хр..на тримати тих трутнів які нічого не роблять і витрачати мільйони на їх утримання якщо в них повна бездіяльність, цей трутень навіть не може посприяти щоб виділили кошти на ремонт дороги Іваничі-Нововолинськ по якій щодня добирається на своє робоче місце, гнати на…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер