<

Валянки, шкарпетки та дорога спецтехніка: жителі Іваничівщини продовжують допомагати бійцям на передовій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:37 | 9.02.2023 / Іваничі / , /
Перегляди
891
/ Коментарі відсутні

Жителі Іваничівщини продовжують допомагати військовим, які перебувають на передовій. Хтось грошима, хтось самостійно купує необхідну амуніцію, хтось в’яже шкарпетки, або ж готує різноманітні смаколики.

А возить допомогу військовим в гарячі регіони бойових дій вже майже рік волонтер Ігор Маковський. Він збирає кошти, купує і доставляє на передову військовий одяг, оптичні прилади, ліки, продукти харчування, сучасні засоби захисту, амуніцію, необхідне технічне обладнання, спеціальну техніку, військове спорядження та дитячі малюнки і листи зі словами вдячності й підтримки.

Нещодавно Маковський відправив на передову 5 генераторів. А також оголосив збір коштів на прилади нічного бачення, які були вкрай необхідні бійцям. До хорошої справи долучилося чимало жителів Іваничівщини. Так, жителі села Соснина передали 28 тисяч гривень. Ще 8 тисяч зібрали учні 10-А класу Іваничівського ліцею №1 та майже 24,5 тисячі наколядували й навіншували аматори будинку культури села Мишів на Різдвяні свята.

Також волонтер відремонтував автомобіль військових, який постраждав під час бойових дій. Це вартувало чимало коштів: 29 тисяч – ремонт двигуна та 4200 – новий акумулятор.

Ігор Маковський розповів БУГу, що кошти на придбання усього необхідного військовим збирає “зі світу по нитці”. Тобто люди скидають на спеціальний рахунок хто і скільки може. Хтось 10, 20, 50 гривень чи тисячу-дві. Звісно бувають і значно більші суми. Або ж люди групуються і разом збирають гроші.

Так, днями волонтеру передали 35 тисяч гривень парафіяни церкви села Менчичі. Ці кошти Ігор направить для придбання дрона DJI Mavic3. Він переконаний, що цей пристрій врятує не одне життя.

Окрім цього, допомагають жителі регіону не лише коштами. Вони шиють валянки і передають різноманітні смаколики, які готують власноруч, а дітки малюють листи-обереги та пишуть листи зі словами вдячності й підтримки. Зокрема жителька села Соснина регулярно в’яже шкарпетки, які передає військовим ящиками.

Долучитись до благородної справи і допомогти військовим може будь-хто. Продукти та речі можна приносити в Пункт збору та видачі гуманітарної допомоги, який знаходиться в Іваничах на вулиці Грушевського 1.

А кошти можна перерахувати на карту: 4149 6293 5836 6102Ігор Маковський.

“Давайте допоможемо зберегти життя наших бійців разом!”, – закликав Ігор.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця