<

Техніка, сейфи, спецзасоби, обладнання і спорядження: в Іваничах добровольче формування фінансуватимуть за кошти місцевого бюджету

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:02 | 1.04.2022 / Іваничі / , , , /
Перегляди
2513
/ коментарів 5

З бюджету Іваничівської селищної ради виділятимуть кошти на фінансування місцевого добровольчого формування. Це питання розглянули 31-го березня під час чергової 17-ої сесії.

На пленарному засіданні депутати розглянули і внесли зміни до Програми підтримки ЗСУ на 2022-2025 роки. Зокрема, погодили й матеріально-технічне забезпечення тероборони і місцевого добровольчого формування.

Під час розгляду цього питання член «Добровольчого формування Іваничівської територіальної громади» Юрій Сичук зазначив, що кошти потрібні на реалізацію важливих потреб. Йдеться про:

  • придбання обладнання для кімнати збереження зброї (встановлення ґрат на вікна, двері, встановлення сигналізації охоронної та пожежної, відеонагляду, виготовлення ставниць для зброї)
  • покупку обладнання для автоматизованого робочого місця (Закупівля ПК (або ноутбуків) з програмним забезпеченням, копіювальна техніка, витратні канцелярські матеріали, обслуговування картриджів, сейф для зберігання документів.
  • придбання військового майна, спеціальних засобів: спорядження, автотранспорту, паливно-мастильних матеріалів та інших матеріально-технічних засобів  (ліхтарі, компаси, аптечки, лопати, сокири, пили, казани, палатки)
  • створення системи зв’язку – придбання радіостанцій транкінгового зв’язку та ретрансляторних установок
  • придбання генератора бензинового для вироблення електричного струму (аварійне освітлення)
  • придбання речового майна для особового складу добровольчого формування (форма, берці та інше)
  • придбанння обладнання для забезпечення проведення бойового злагодження (обладнання місць проведення, забезпечення речовим майном, харчуванням, транспортних послуг перевезення учасників навчань під час проведення навчальних зборів, оплата послуг автомобільних вантажних перевезень матеріально-технічних засобів для забезпечення проведення навчальних зборів).

Юрій Сичук зазначив, що члени формування здійснюватимуть патрулювання і охорону публічного порядку, а також нестимуть бойову службу, заступаючи в наряди. А всі ці спеціальні засоби, інвентар, матеріали й спорядження їм необхідні для ефективного виконання роботи і покращення несення служби.

Конкретної суми на фінансування Добровольчого формування Іваничівської територіальної громади поки не передбачили. Зазначили лише, що кошти виділятимуться в межах бюджетного призначення. До розгляду цього питання пообіцяли повернутись під час наступної сесії.




коментарів: 5
  1. Яка ” бойова служба ” в Іваничах?
    Краще купіть тактичні аптечки і літні берці, рації і т д для хлопців які дійсно на передовій несуть бойову службу і їм не потрібна сигналізація, грати на вікнах і т.д.
    Не позортесь!
    Лише правильно про топливо для авто і то для тих, які возять допомогу на фронт.

    • Позоритесь ви, пане “Виборець”, а хлопці готовляться , проходять мат часть, бойове злагодження… Готуються до 2 та 3 хвилі мобілізації та захисту своїх населених пунктів. Пора зрозуміти – це війна , яка не мине нікого.
      Підготовлений/навчений – значить живий.

  2. Гроші на вітер однозначно треба окрему категорію СВОЇХ пристроїти як ваші хлопці готові боронити батьківщину то ласкаво просимо до ЗСУ а не до томашевської під крило

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця