<

Сидить на трьох стільцях одночасно: голова Іваничівської громади обіймає ще дві посади в місцевій лікарні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:10 | 31.08.2022 / Іваничі / , , , /
Перегляди
5373
/ коментарів 11

Голова Іваничівської громади намагається всидіти на трьох стільцях одночасно. Окрім поста очільниці селищної ради, Томашевська ще й, як виявилося, працює в місцевій лікарні, де обіймає дві посади.

Лідія Томашевська працює не лише в селищній раді, яку очолює, а й відразу ще й лiкарем-методистом та лiкарем-епiдемiологом в Іваничівській лікарні. Про це стало відомо із відповіді на запит щодо отримання публічної інформації, який подала місцева активістка до керівництва медзакладу.

Працевлаштувалася Томашевська лікарем-методистом 16-го грудня 2020 року. А наразі працює лiкарем-методистом на 0,25 ставки та лiкарем-епiдемiологом теж на 0,25 ставки за сумісництвом.

З інформації офіційного сайту селищної ради відомо, що працівники ради, а також голова, працюють з 8:00 год. до 17:15 год. Тож відкритим лишається питання: коли ж Томашевська встигає виконувати прямі посадові обов’язки в лікарні, ще й на двох різних посадах? До того ж зарплату в медзакладі вона отримує чималу. Наприклад, з січня по липень 2022 року вона отримала понад 66,5 тисяч гривень. Щомісячно це близько 10 тисяч гривень.

Отримана інформація обурила активістів. Вони не розуміли, як можна одночасно знаходитись в двох різних місцях, працюючи там, і там. Однак, у відповіді на інший запит було повідомлено, що в обов’язки Томашевської, як лiкаря-методиста та лiкаря-епiдемiолога не входить ведення безпосереднього прийому пацієнтів. І це, мовляв, спрощує її роботу.

До того ж Томашевська, відповідно до інформації, поданої на запит активістки, працює в медзакладі поза основним робочим часом. Але ж у неї вільними від роботи у селищній раді лишаються лише вихідні дні та вечірній час дня. В графіку її роботи вказано, що знаходиться вона на своєму робочому місці в медзакладі з 17:30 до 19:26, коли виконує обов’язки лікаря-епідеміолога, та з 19:30 до 21:26, коли займається методичною діяльністю.

Побачивши цей графік, працівники лікарні, мабуть дуже здивуються. Адже чимало з них в розмові з журналістами БУГу зауважили, що не бачили Томашевську вечорами в лікарні. До того ж в медзакладі зазначили, що голова селищної ради має в них свій кабінет, однак не уточнили, який конкретно. І це наводить на певні сумніви.

До слова, за посадою Лідія Томашевська є селищною головою та посадовою особою місцевого самоврядування. Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» селищний голова не може суміщати свою службову діяльність з іншою посадою, в тому числі на громадських засадах, займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю.

Хтось може сказати – це ж медична практика! Але ні. Згідно Постанови КМУ «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики» господарська діяльність з медичної практики – вид господарської діяльності у сфері охорони здоров’я, який провадиться закладами охорони здоров’я та фізичними особами – підприємцями з метою надання медичної допомоги та медичного обслуговування на підставі ліцензії.

Цікавим є й той факт, що в ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики виданої МОЗ України Іваничівській лікарні лікарської спеціальності “Епідеміологія” не має. Медзаклад направив лист до МОЗ з проханням внести зміни до цих даних. Однак документального підтвердження, що їх таки внесли до ліцензії наразі немає.

Зазначимо, що за порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності статтею 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлено відповідальність у вигляді штрафу від 300 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян та конфіскації отриманого доходу чи винагороди.

Поцікавилась активістка і розміром зарплати голови громади. Виявилось, що Томашевська щомісячно отримує орієнтовно 24 тисячі гривні. З них майже 8 тисяч гривень – надбавка за високі досягнення в роботі.

Зауважимо, що відповідно до рішення селищної ради “Про оплату праці голови”, яке більшістю голосів підтримали депутати на сесії, Томашевська може самостійно відмовитися повністю чи частково від отримання цієї надбавки. І на думку активістів, у важкий час війни, який наразі триває в країні, вона мала б це зробити й зекономити кошти місцевого бюджету, які могли б перенаправити на розвиток громади, або ж на допомогу бійцям на передовій.

Але, Томашевська, ймовірно, вважає по-іншому. Адже від надбавок вона так і не відмовилась. Ще й примудряється отримувати зарплату в лікарні, ніби-то працюючи на двох посадах.




коментарів: 11
  1. А хто вам винний , самі вибрали ,самі і оголосіть недовіру ,все в ваших руках ,а не плачетесь в пресі .Збирйте підписи ,організуйте ініціативну групу .

  2. Скоро томашевська познайомиться з лікарем-інфарктологом, якшо це не вона сама :)

    • хто хто? старі люди, які чули її в лікарні… вони думають що це її заслуга типу що лікарню “добудували” хоча 2 поверха досі порожні в лікарні. Молодь виїхала закордон бо немає роботи в Іваничах роботи нормальної, і відповідно не були на виборах. А пенсіонери залишилсь в Іваничах. І у них пам*ять коротка, вони забулись хто був при януковичу в Селищній раді, і як тоді дороги ремонтувались і посипались зимою. Молодь пам*ятає, але на жаль в Іваничах немає роботи і молодь не сидить там, всі або у великих містах типу Львова чи Києва, або взагалі закордоном.

  3. Так вона ж ще куплену інвалідність 2 групи має, цікаво на що воно хворе???

    • Так тут навіть лікарем-ренгенологом не треба бути, шоб побачити таракани у її голові.
      І то такі буйно-агресивні,тяк і її прихвостні

  4. Терміново на дві посади призначити людину,що потребує роботу у важкий час для країни…і ….Треба діяти згідно закону з такими персонами ,що хочуть скрізь отримувати заробітну платню, ще й при тому , нічого не роблячи!!!!Ох і хитренько ж яка і не лише хитренька….а й дуже розумна і мудра жінка для себе самої!!!!Та й не обирати таких людей на керуючі посади ніколи!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця