<

Собаки вмирають у муках. В Іваничах масово труять безпритульних тварин

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:27 | 15.12.2016 / Іваничі / , /
Перегляди
10
/ коментарів 8

У селищі Іваничі отруєну їжу розкладають в місцях, де бігають “безхатченки” – собаки, у яких немає господарів.

Про масове отруєння собак повідомив депутат Волинської облради Олександр Бик.

“Оце “Європу” у нашому селищі зробили! У цю мить в Іваничах діють догхантери! Має місце масова потрава собак. Конаючі в муках собаки помічені в районі податкової біля гаражів(велика собака з нашийником), біля п’ятиповерхівки -район ринку “Модуль” (є відео). Поступає інформація з інших місць. Господарі тварин, будьте обачні – ваші вихованці можуть бути у небезпеці. Також нагадую, кому небайдуже, що відповідно до ст.299 Кримінального кодексу України – Знущання над тваринами, що відносяться до хребетних, вчинене із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів,караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.А у присутності малолітнього, – караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років”, – зауважує депутат облради.

За матеріалами Вікіпедії: Догхантери – так звані “мисливці за собаками”. Волонтери, які винищують безпритульних псів. Декларують, що в такий спосіб убезпечують містян від нападів і покусань. Методи: відстрілювання та отруєння. 

Вуличні зграї справді вимагають контролю з боку людини, так як вона прямо причетна до їх появи, створюючи в містах кормову базу для собачих зграй. Проте контроль за чисельністю вуличних собак краще здійснювати, стерилізуючи  їх і перешкоджаючи безконтрольному розмноженню. В цьому випадку зграя залишається на місці, однак не збільшується, та й занепокоєння від стерилізованих собак набагато менше.

Страхіття на вулицях Іванич викликало обурення жителів – масове отруєння собак спричинило активне обговорення в соцмережах. Тутешніх чотирилапих люди любили й підгодовували. Тіла тварин після масового винищення лишаються на вулицях, на цю картину дивляться діти.

Зауважимо, що в Іваничах немає жодного притулку для бездомних тварин.

Фото із соціальної мережі Фейсбук




коментарів: 8
  1. Поки не буде грошової відповідальності господарів тварин доти будуть безпритульні тварини і такі випадки .Взяв собаку простерилізуй!

  2. То таким “гарним” людям треба такої таблетки дати щоб на собі зрозуміли як тваринам. Не люди Підлі!

  3. Бажаю цім падлюкам такої же смерті в муках ! Яка сука вас породила на світ..нелюді..що не вложила в вас співчуття і людяність?!

  4. Нарешті депутат Свободівець Бик в кінці року хоч за якусь роботу взявся, почав з собак, а на друг й рік може й для людей щось зробить

  5. Люди- звірі! Як так можна, краще б за ті гроші зробили щось для тих нещасних тварин! В кожному нормальному місті є притулок! І є багато людей які готові допомогти. Я впевнена що і на наш регіон виділяються гроші але не доходять куди треба! Ганьба

  6. Коли травлять людей всі мовчать.
    Коли травлять собак крику більше ніж гавкіт зграї собак.
    Не бийте мух.

    • Більшість собак варті більшої поваги аніж деякі люди ,це по перше а по друге : якщо “мовчать всі” , отже Ви серед них ,звідси питання ,чим ВИ кращі за цих “всіх”????

  7. А що робити? Чекати коли твою маму загризе чи дитину? Догхантери якраз себе героями вважають бо захищають вас любителів вбивць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця