<

У Нововолинську відловили для стерилізації ще 17 безпритульних собак

18:10 | 29.02.2024 / Нововолинськ / /
Перегляди
449
/ коментарі 3

28-го лютого у Нововолинську відловили 17 безпритульних собак для стерилізації.

Про це інформують на сторінці ВУКГ у фейсбуці.

Займалась цим громадська організація «Порятунок чотирилапих» з Луцька. Вона надаватиме послуги по відлову собак, з подальшою стерилізацією, вакцинацією та поверненням на попереднє місце перебування, або без такого повернення (агресивних можуть залишати в притулку).

Виловлювали собак по заявках від мешканців на 15-му мікрорайоні, вулицях Небесної Сотні, Миколи Леонтовича, на Пожежній площі та ін. Також розшукували агресивну собаку на Шахтарському мікрорайоні, 10. Телефонували до заявника, щоб дізнались деталі, але на можливому місці перебування та поряд тварину не знайшли. Пошуки продовжать наступного разу.

У екстрених випадках, коли тварина не йшла до рук, тікала або проявляла агресію, ловці використовували снодійне.

До слова, вилов та стерилізацію собак виконують коштом місцевого бюджету, послуги замовляє ВУКГ.

За словами комунальників, інших законних та гуманних методів боротьби з популяцією безпритульних собак немає. Адже діє Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження» – «Регулювання чисельності диких тварин і тварин, що не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини, здійснюється методами біостерилізації або біологічно обґрунтованими методами, а в разі неможливості їх застосування – методами евтаназії».

Як ми раніше писали, проблема безпритульних тварин у Нововолинську існує не один рік. На вулицях міста їх є чимало. Влада намагається розв’язувати цю проблему шляхом стерилізації, вакцинування та чипування. Проте це не дуже допомагає у випадку агресивних собак.




коментарів: 3
  1. Коли проведуть евтаназію безпритульних собак на вулицях прилеглих до шахти 1, які дуже агресивні та покусали вже декількох людей?

  2. Задовбали пси по всьму місту ! Уже пора відстрелювати а не стерилізувати ! Мертвий пес не вкусить 100 %

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя