<

Перевести на контракт директорів шкіл Іваничівщини не вдалося

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:35 | 29.09.2016 / Іваничі / , , /
Перегляди
6
/ 1 коментар

На сесії Іваничівської районної ради 28-го вересня депутати не підтримали питання переведення директорів навчальних закладів району на контракт.

Чи можна брати директора на контракт? Зі слів керуючої справами райради Ніни Шумської, питання це вивчалося не тільки нею особисто, а й головою Бадзюнем.

img_7521

“Ми не є піонерами в цьому і ви знаєте, що керівники обласної комунальної власності працюють на контрактній основі. Чомусь нашим директорам донесли так, що депутати своїм рішенням зразу переводять їх на контракт. Це буде стосуватися директорів, які тільки приходитимуть на роботу. Директорів, які зараз працюють на безстроковому трудовому договорі, можна перевести тільки за їхньою згодою”, – пояснювала керуюча депутатам.

Проте депутат та педагог Володимир Томчук прокоментував дане питання іншим чином та надав голові райради звернення вчителів, які вважають такі реформи у районі недоречними:

img_7538

“Ніна Йосипівна нам довела, що районна рада діє законно, я можу довести, що незаконно. І вона, і я залишимося при своїй думці. Зараз триває робота над новим законом про освіту, де є відповідні положення про переведення директорів на контракт. Тому чи є потреба зараз вносити напруженість в роботу педагогів та районної ради? Вважаю не дуже своєчасним такий подарунок вчителям перед їхнім професійним святом. Якщо на контракті працюватимуть лише новопризначені директори, потрібно було чітко це прописати в проекті рішення”.

Депутати підтримали позицію педагогів і більша їх частина не проголосувала за згадане рішення.

До слова, на сесії представляли директорів державних закладів, які переведені на контракт та виграли конкурс-атестацію на посади. Як виявилось, конкурсну комісію на відбір кандидатів очолювала Ніна Шумська.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер