<

На Західному Бузі виявили двох рибалок-порушників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:43 | 13.04.2021 / Іваничі, Нововолинськ, Шацьк / /
Перегляди
43
/ Коментарі відсутні

У період з 5-го по 12-те квітня Волинський рибоохоронний патруль задокументував 24 порушення природоохоронного законодавства, зокрема й у селі Литовеж на річці Західний Буг.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

Для прикладу, 8-го та десятого квітня в ході рибоохоронного рейду на водойми Володимир-Волинського району викрито ряд порушень правил рибальства. На р. Західний Буг, поблизу с. Литовеж двоє громадян здійснювали вилов риби на нерестовищі.

На водних об’єктах, поблизу сіл Хорів та Цевеличі Локачинської ТГ громадяни рибалили з перевищенням дозволених знарядь лову. На викритих громадян складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

В ході рибоохоронної роботи на р. Турія, поблизу с. Блаженик Турійської ТГ Ковельського району виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено 5 од. сітних знарядь лову.

Дев’ятого квітня викрито грубі порушення Правил рибальства на оз. Пулемецьке, поблизу с. Пулемець Шацької ТГ Ковельського району (Шацький нацпарк). Двоє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів двома сітними знаряддями лову. На порушників складено адмінпротоколи. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

Десятого квітня волинські рибпатрульні здійснили рейд водоймами Рожищенської ТГ Луцького району Волинської області. Обстежено р. Лютиця, поблизу с. Сокіл та р. Стир в межах сіл Навіз, Незвір та Боровичі. На водних об’єктах виявлено та вилучено 60 од. сітних знарядь лову, загальною довжиною 1800 метрів. Складено безгосподарські акти.

12-го квітня в ході спільного рибоохоронного рейду рибпатрульних та інспекторів відділу прикордонної служби «Щитинська Воля» викрито грубе порушення Правил рибальства. Громадянин здійснював вилов водних біоресурсів сітним знаряддям лову. Завдяки оперативним діям рейдової групи порушник не встиг завдати шкоди рибним запасам. Інцидент стався на оз. Волянське, поблизу с. Щитинська Воля Ратнівської ТГ Ковельського району.

На особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності.

За цей період рибінспектори склали 14 протоколів за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та чотири за грубі порушення рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Крім того, оформлено шість актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 714 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 15 кг водних біоресурсів. Також вилучено 4 од. заборонених знарядь лову та ще 80 од. – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Нагадаємо, з 1-го квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер