<

Гроші, вибори та релігійне питання – про що говорив Ігор Гузь у громадах Іваничівщини

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:21 | 16.02.2019 / Іваничі / /
Перегляди
2
/ коментарі 3

13-го лютого нардеп Ігор Гузь перебував із робочою поїздкою у 4-х громадах Іваничівського району.

Депутат спільно із помічниками Андрієм Бокочем, Ігорем П’ятохою, Оксаною Киричук, керівником приймальні нардепа у Іваничах Тетяною Азаркевич зустрілися із активом у Павлівській, Іваничівській, Литовезькій та Поромівській громадах.

На початку зустрічей нардеп висловив прохання до присутніх не сприймати його візит як передвиборчий, адже це – частина системної роботи, яку він виконує з року в рік.

Ігор Гузь обговорив з мешканцями громад проблемні питання, а також поділився з ними найближчими планами. Нардеп тезово розповів про свою роботу і зазначив, що в 2019-му році має намір відвідати навіть найменші села округу, «аби люди відчували, що є комунікація між ними і народним депутатом».

«Буду особисто в кожному населеному пункті», – заявив він.

Депутат поінформував мешканців громад про розподіл коштів державної субвенції та прозвітував про їх використання.

«За 4 роки роботи ми змогли залучити в округ близько 80-ти мільйонів гривень, а до кінця року маємо в планах, щоб ця позначка перетнула 100 мільйонів гривень. Зокрема, зовсім недавно Кабмін виділив 180 тисяч гривень на встановлення системи відеоспостереження в Павлівській сільській раді. Наразі є 8 камер. Уявіть, наскільки це зручно, особливо при такій непростій криміногенній ситуації.

Також у планах – до кінця року ще 20-30 мільйонів  гривень залучити в округ, якщо не зміниться ситуація в політиці, адже моя політична позиція не зовсім співпадає з позицією президента», – повідомив нардеп.

Депутат наголосив на конструктивній співпраці з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» і запевнив, що Фонд працює не лише перед виборами, а завдяки його роботі вдалося профінансувати не один цікавий проект, реалізувати сотні добрих справ.

«Мушу сказати про президентські вибори. Відразу говорю: ні за кого не агітую. Тут присутні виборці самі приймуть рішення. Я не використовую можливість зустрітися з вами для того, щоб переконати за когось проголосувати. Але є дві речі, на яких потрібно наголосити. Перше: прошу вас переконати людей прийти на виборчі дільниці. Це дуже важливо. Переконаний, що в громадах 19-го округу виборці будуть голосувати за проукраїнських кандидатів. А це важливо для загальних результатів виборів.

Друге: штаб одного з кандидатів розпочав діяльність, метою якої є купівля голосів на президентських виборах. Система виглядає так: певні особи збирають інформацію щодо думки громадян про вступ в ЄС чи НАТО, збирають при цьому персональні дані. Ціна питання – 500 гривень. Є маленький нюанс, я хочу, щоб ви на нього звернули увагу. Національна поліція уже збирає факти про роздачу коштів та інші моменти… Нічого не сховаєш, у базі будуть прізвища не тільки тих, хто координує такі штаби, а й  тих, хто буде продавати голос. Я теж зроблю все можливе, щоб люди, які цим займаються, були покарані», – заявив Ігор Гузь.

Він також відповів на актуальне питання щодо автомобілів на іноземній реєстрації. Зокрема сказав, що пільговий режим розмитнення завершується 22-го лютого.

«За моєю інформацією шансів на його продовження дуже мало», – сказав нардеп.

Ігор Гузь поінформував про ситуацію з будівництвом доріг в 19-му окрузі, які за інформацією автодору, планують капітально відремонтувати в 2019-му році. Зокрема, про завершення ремонту дороги за напрямком «Нововолинськ-Володимир-Волинський», також  «Володимир-Волинський-Устилуг» та дорога з Ягодина до Ковеля.

Не оминув депутат і релігійне питання.

«Хочу, щоб ви знали мою позицію: я завжди був за українську церкву і підтримував всі закони, які мали на меті створення канонічної церкви в Україні. Я хочу, щоб наша церква не підпорядковувалася Москві. Проте важливими у цьому процесі є демократичність і добровільність, «нагинати» нікого не маємо права. Люди самі повинні розібратися», – сказав нардеп.

На завершення зустрічі Ігор Гузь заявив, що буде брати участь у виборах.

«Хоч у мене є пропозиція йти по списку, надалі хочу працювати в окрузі», – сказав він.

Довідка:

У розвиток територій Іваничівського району за 2015-2019 роки у державному бюджеті за поданням парламентаря передбачили майже 17.6 мільйона гривень.

З них для Павлівської ОТГ  – 6 038 400 гривень.  У планах цього року – облаштування системи відеоспостереження та придбання обладнання у Павлівську сільраду.

Зокрема, у 2018-му році встановили твердопаливний котел у НВК «ДНЗ – ЗОШ I ступеня с. Самоволя», реконструювали вуличне освітлення у селі Старосілля, закупили меблі та обладнання у Старосільську початкову школу, придбали музично-акустичну апаратуру в будинок культури села Жашковичі. Кошти виділялися на реконструкцію адмінприміщення під дитсадок в селі Топилище, капремонт школи в Старому Порицьку та придбання комп’ютерної техніки для школи села Колона.

За 4 роки встановили 14 дитячих майданчиків  у селах громади. І



У розвиток  Іваничівської ОТГ з державного бюджету передбачили 5 180 900 гривень.

Так, торік кошти спрямовувалися на будівництво пам’ятного знаку Героям майдану та учасникам АТО в Іваничах (160 тисяч гривень), капремонт приміщення Іваничівської ЦРЛ (100 тисяч гривень), капремонт покрівлі школи-гімназії в центрі громади (400 тисяч гривень), придбання обладнання в ДНЗ «Калинонька» в Іваничах (7.8 тисяч гривень), закупівлю меблів у школу №2 в селищі (7.8 тисяч гривень). Інвестувалися гроші на придбання комп’ютерного обладнання в школу села Соснина (116.3 тисячі гривень).

За 4 роки встановили 9 дитячих майданчиків  у селах громади.

Із 2015-го по 2019-й рік для Литовезької ОТГ сума виділених державних коштів сягнула 2 748 300 гривень.

Зокрема, у 2018-му році гроші спрямовувалися для придбання комп’ютерного класу в Литовезьку школу (150 тисяч гривень), на реконструкцію приміщення під Центр надання адміністративних послуг (200 тисяч гривень). Також придбали збірно-розбірну конструкцію для проведення культурно-масових заходів для сільради (147 300 гривень). Придбали і встановили тренажери у Заболотцівському ліцеї  (80 тисяч гривень). 350 тисяч гривень – на реконструкцію частини приміщення школи під дитячий садок у селі Заставне.  Для закупівлю комп’ютерного обладнання у школу  в Мовниках  виділили 77 500 гривень, меблів в ДНЗ «Метелик»  – 15 500 гривень.

За 4 роки встановили 5 дитячих майданчиків  у селах громади, а також вуличні тренажери у селі Заболотці.

Інвестиція у розвиток Поромівської ОТГ –  майже 3.4 мільйона гривень.

Приміром, у минулому році ресурси спрямували на придбання музично-акустичної апаратури для сільради  (77.5 тисяч гривень), капремонт даху в школі села Поромів (750 тисяч гривень).

Гроші виділялися для придбання елементів благоустрою в селах Петрове та Іванів (60 тисяч гривень).

Для потреб будинку культури в селі Бужанка (38, 8 тисяч гривень) та ДНЗ «Сонечко» у селі Верхнів (50 тисяч гривень) придбали меблі. У Морозовичі – обладнання в ДНЗ «Промінець» (19.4 тисячі гривень), для капітального ремонту будинку культури виділили 200 тисяч гривень. Також меблі та обладнання отримав дитсадок «Веселка» селі Стара Лішня (100 тисяч гривень).

За 4 роки встановили 14 дитячих майданчиків  у селах громади.




коментарів: 3
  1. Ігоре Володимировичу! Чому в Нововолинську, мешканці якого привели вас у ВР, ОСОБИСТИХ прийомів не ведете? Я та ГО “Україна + Польща”, маємо до вас дуже багато всіляких запитань. У тім числі й корупційного формату – по Нововолинську. І по міському голові В.Сапожнікову… Чому огинаєтесь?

      • хай тішится сапогом, може це остання радість у людини.. а, ну ще комсомолський білет під подушкою і портрет бандери…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер