<

Хотів «підзаробити» на приховуванні результатів перевірки: в Іваничах судили податківця-хабарника з Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:13 | 8.02.2022 / Іваничі / , , , /
Перегляди
2852
/ Коментарі відсутні

Ревізор-інспектор податкової служби вимагав і отримав хабар від власників магазину в селі Колона Павлівської громади за завершення перевірки та припинення пошуку порушень. У результаті опинився на лаві підсудних і заплатить 51 тисячу штрафу.

Головного державного ревізора-інспектора відділу фактичних перевірок ГУ Державної податкової служби у Волинській області, який, до речі, є уродженцем Нововолинська, затримали під час одержання 10 тисяч неправомірної вигоди. Про це йдеться у вироку Іваничівського районного суду за 28-ме січня.

Податківець вимагав «винагороду» від власника магазину-кафе, що знаходиться в селі Колона Павлівської громади, за завершення перевірки та припинення пошуку подальших порушень фінансово-господарської діяльності, а також за не проведення нових перевірок протягом року.

Відповідно до матеріалів справи, 9-го березня 2021 року ревізор-інспектор разом зі своїм колегою приїхав в магазин села Колона на перевірку, під час якої виявили порушення попереднього програмування на підакцизні товари і відсутність накладних на цигарки.

На виїзді податківець вирішив «підзаробити» і запропонував власниці торгового закладу вирішити все полюбовно, заплативши йому за приховання порушень і припинення перевірки. І вже 19-го березня близько 11:20 отримав свій «заробіток». Однак був затриманий правоохоронцями «на гарячому».

Відтак проти ревізора-інспектора порушили кримінальне правопорушення за ч.1 ст.368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

У суді обвинувачений свою вину не визнав. Він зазначив, що кошти отримав за консультацію щодо подальшого правильного ведення обліку товарних запасів і розрахункових документів.

Але власниця магазину заперечила його свідчення. Вона запевнила, що ревізор прямо їй запропонував відкупитись від подальшої перевірки і приховати виявлені порушення. І навіть пригрозив у разі її відмови, проводити ревізію якнайретельніше.

Розглянувши усі матеріали справи і опитавши свідків, суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді 51 тисячі гривень штрафу з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 2 роки. Також податківцю доведеться сплатити в дохід держави 8 тисяч 580 гривень процесуальних витрат за проведення судових експертиз.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер