<

День Соборності: в Іваничах утворили «живий ланцюг»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:27 | 23.01.2019 / Іваничі / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

22-го січня біля пам’ятника Шевченка в Іваничах зібрались небайдужі жителі селища, представники влади, працівники державних установ, члени громадських організацій та політичних партій, аби відзначити річницю проголошення Соборності України.

Взявшись за руки, вони утворили «живий ланцюг» як символ єднання Сходу і Заходу. Біля пам’ятника Шевченку відбулась спільна молитва за Україну, яку відслужив митрофорний протоієрей, настоятель Свято-Покровського храму селища Іваничі, отець Андрій Мельничук.

По її завершенні та покладання квітів до пам’ятника Великому Кобзарю, пам’ятних знаків Героям Небесної Сотні та Стели новітнім Героям представниками влади, присутні пройшлись центральною вулицею селища до районнго будинку культури, де надалі відбулась урочиста академія.

Голова Іваничівської РДА Лілія Кревська вручила Подяки члену Громадської ради при райдержадміністрації, громадському активісту, місцевому поету та письменнику Ярославу Гицю, учаснику АТО Ігорю Козачуку та громадському активісту Віктору Пушкарському.

З вітальним словом до присутніх звернувся і помічник народного депутата України Ігоря Гузя Ігор П’ятоха, який вручив Подяки учасникам АТО Віктору Оранському та Сергію Семчуку.

Присутні переглянули відеоматеріали – екскурс до історичних подій проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, також вшанували пам’ять борців за волю України хвилиною мовчання.

Під час урочистостей прозвучали музичні композиції у виконанні учнів гімназії, школи №2 ім.Юрія Лелюкова, дитячої музичної школи та працівників районного будинку культури.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця