<

Дебати у районній раді: чим завершилося громадське обговорення щодо відкриття реабілітаційного центру в Іваничах?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:25 | 21.03.2018 / Іваничі / , /
Перегляди
9
/ 1 коментар

20-го березня у сесійній залі Іваничівської районної ради відбулося громадське обговорення щодо відкриття реабілітаційного центру в Іваничах для асоціальних осіб у колишньому приміщенні інфекційного відділення районної лікарні.

Нагадаємо, що на сайті Іваничівської районної ради в переліку питань на розгляд сесії, яка розпочала свою роботу 15-го березня, був проект рішення “Про надання в оренду приміщення, що належить до комунальної власності Іваничівської районної ради громадській організації “Територія життя». Жителі Іванич, які отримали кімнати під житло у сусідніх корпусах, забили на сполох. Вони не хочуть, щоб по сусідству був такий заклад.

Активісти, а це в основному сусіди, садиби яких знаходяться в кількох десятках метрів від колишнього інфекційного корпусу, 15-го березня прийшли на сесійне засідання районної ради з вимогою зняти з порядку денного розгляд даного питання. Домогтися цього не вдалося, натомість районною радою було запропоновано провести громадське обговорення.

Представник громадської організації “Територія життя” Олександр Довбенко у своїй розповіді намагався донести до присутніх, що такий заклад потрібний і треба відати належне волонтерам, які беруться допомагати людям, що мають нарко- та алкозалежність, повернутися до нормального життя.

Ніхто з присутніх на слуханнях не заперечив, що це дійсно потрібна справа. Однак жителі виступили проти того, щоб втілювати цю ідею, будуючи реабілітаційний центр у житловому масиві, де багато дітей і поряд школа. Мешканці наполягали на тому, що такий лікувальний заклад потрібно відкривати в іншому місці.

Оксана Парадуха та Вадим Кошлатий, які отримали квартири у сусідніх корпусах, поцікавились у представників “Території життя”, чи хотіли б вони, щоб такий заклад був під вікнами їхніх будинків, проте відповіді не отримали.

Депутат селищної ради Дмитро Мусій повідомив, що він обійшов жителів вулиць свого округу (а це близько сотні людей), і з’ясував, що іваничівці проти відкриття такого закладу. Звернення про це, засвідчене підписами, він передав до районної ради.

Двогодинні дебати втомили людей, і, щоб їх завершити, депутат районної ради Микола Холмецький виступив з пропозицією поставити питання на голосування та долучити цей результат і побажання жителів, надані депутатом Мусієм, до розгляду питання на сесії районної ради.

Натомість житель селища Леонід Яворський вважає, що це питання має взагалі бути зняте з порядку денного.

У суперечках віддавати чи не віддавати колишнє інфекційне відділення лікарні під реабілітаційний центр для нарко- та алкозалежних осіб, мешканець селища Іваничі Віктор Пушкарський загострив увагу на технічному стані будівлі.

У висновку, який зробив Державний науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут “НДІПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ” у 2013-му році на прохання Іваничівської районної лікарні, попереджається, що реконструкцію та добудову будівлі проводити економічно недоцільно, а головне небезпечно – зміни каркасу, огорожуючих конструкцій будівлі, влаштування вентиляції можуть привести до обвалу будівельних конструкцій.

Окрім того, у рекомендаціях зазначено, що в разі збереження будівлі, необхідно провести капітальний ремонт всіх конструктивних елементів, а після ремонту використати тільки в якості складських чи інших допоміжних приміщень лікарні.

Тож, Пушкарський вважає, що перш ніж передавати в оренду це приміщення ГО “Територія життя”, потрібно отримати технічний висновок, який засвідчить можливість використання будівлі під реабілітаційний центр.

Мешканці та представники ГО “Територія життя” не дійшли згоди у вирішенні цієї проблеми. Тож питання “Про надання в оренду приміщення, що належить до комунальної власності Іваничівської районної ради громадській організації “Територія життя» залишилося у порядку денному 24-ої сесії районної ради.

Пленарне засідання відбудеться 22-го березня.




один коментар
  1. УВАГА! Сьогодні на початку сесії районної ради зняли з порядку денного питання щодо передачі приміщення в оренду! але пізніше включили його в перелік майна, що буде продане з аукціону!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця