<

Гірники Волині, профспілки та нардепи склали спільний план дій, щоб врятувати копальні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:28 | 24.01.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 3

Конкретний план дій для порятунку шахт, які урядовці планують закрити, обговорили з гірниками Волині керівники Незалежної профспілки та народні депутати України.

На зустрічі у Нововолинську шахтарі домовилися про участь у протестних акціях в Києві. В цьому їх підтримав і голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, – пише Громадське.Волинь

Він також відзначив, що вже відбуваються намагання дискредитувати організацію. Розповсюджується неправдива інформація, ніби профспілка підтримала закриття копальні №9  у Нововолинську. Натомість позиція Волинця абсолютно протилежна. Профспілковий лідер заявив про готовність відстоювати збереження робочих місць працівників вугільної галузі до кінця.

Натомість присутні нардепи Ігор Гузь (партія «Народний фронт») та Павло Кишкар(партія «Самопоміч») зобов’язалися на наступному пленарному засіданні Верховної Ради подати законопроект, який передбачає фінансування добудови шахти №10. Прийняття такого документи народні обранці пообіцяли лобіювати кожен у своїй фракції. На їхню думку, запуск нової копальні дозволить створити нові робочі місця і покращить ситуацію на ДП «Волиньвугілля».

Також міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков попрохав у нардепів особистої зустрічі з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком. Мовляв, хоче у вічі доповісти урядовцю про ситуацію. Кишкар заявив Сапожнікову, що засідання Кабміну відкриті, а мер до прем’єра просто не звертався жодного разу. Інакше така зустріч уже б відбулася. Проте нардеп пообіцяв “за руку” завести міського голову Нововолинська до Яценюка.

Готовність підтримати волинських гірників висловили й присутні на зустрічі американські колеги, які працюють з профспілковими рухами в цілому світі за програмою «Центр солідарності».

В результаті публічного обговорення визначили, що волинські гірники прийматимуть участь у протестних акціях в Києві наприкінці січня, а також під час перегляду держбюджету в лютому. Їх підтримають профспілки. Народні депутати у парламенті лобіюватимуть інтереси шахтарів, подавши на розгляд відповідні законопроекти.




коментарів: 3
  1. Все в руках народних обранців.
    А щодо Гузя, то він принциповий, і якщо сказав – то зробить!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер