<

Нардеп оглянув інфраструктуру селища Жовтневе, що в його виборчому окрузі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:24 | 6.03.2016 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Народний депутат України Ігор Гузь, у ході робочої поїздки у свій виборчий округ, відвідав селище міського типу Жовтневе. Він зустрівся із новообраним очільником місцевої громади Олександром Топорівським, із яким разом оглянули інфраструктуру населеного пункту.

Селище підпорядковується сусідньому місту, а саме Нововолинській міській раді. Натомість у самому Жовтневому немає жодного комунального підприємства. До слова, тут проживають понад 5 тисяч осіб.

Ігор Гузь спільно із Олександром Топорівським спершу оглянули озеро, яке знаходиться на території Жовтневого. Водойма фактично не існує, адже навіть не має своєї власної назви.

Також під час поїздки народний обранець оглянув поле спортивного стадіону. На ньому зазвичай місцеві жителі проводять футбольні змагання, в яких беруть участь не тільки мешканці Жовтневого та міста Нововолинськ, а й з сіл Іваничівського району.

Народний депутат закликав селищного голову брати участь у грантових проектах та конкурсах, і таким чином залучати в населений пункт позабюджетні ресурси.

«За грантові кошти реально облаштувати спортивний майданчик під справжнє футбольне поле. На ньому молодь завжди зможе займатися спортом: і вийти на пробіжку, і футбол пограти», – зазначає Ігор Гузь. – Варто облаштувати місця для сидіння та трав’яний покрив стадіону».

До слова, ці об’єкти (озеро та стадіон), які оглянули народний депутат та селищний голова, не знаходяться ні на балансі Жовтневого, ні навіть Нововолинська.

Проїжджаючи центральною дорогою, Ігор Гузь побачив, що у селищі дитячий майданчик без загорожі. Її потрібно спільними зусиллями зробити, адже це перш за все безпека дітей. Також на центральній вулиці Миру очільник місцевої громади Олександр Топорівський планує відновити нічне освітлення. Тут ввечері зазвичай прогулюється значна кількість жителів Жовтневого.

Іще одна проблема – відсутність на території Жовтневого полігону для відвезення твердих побутових відходів. Як зазначає Ігор Гузь, перш за все варто всім нам і місцевим жителям не смітити, залучати їх до спільних прибирань населеного пункту, і таким чином окультурювати його. Голова селищної ради розповів також, що наразі потреба – розширення земельної площі місцевого кладовища.

Народному депутату України відомо, що у місті Нововолинськ та селищі Жовтневе активно розвиваються та діють об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Він завітав до керівництва ОСББ «Іскра», щоб поговорити про його діяльність. Заступник голови ОСББ «Іскра» Олександра Струбицька розповіла Ігорю Гузю про здобутки й переваги об’єднання за час його діяльності.

Політик порекомендував голові селищної ради задля розвитку інфраструктури шукати і залучати позабюджетні гроші. Ігор Гузь навів у приклад діяльність Забродівського сільського голови із Ратнівського району: він зумів залучити на розвиток території 12 млн грн грантових коштів із конкурсів міжнародних проектів.

«Ситуація непроста, однак крок до її вирішення – це написання грантових проектів. Їх можна створити 10, і виграти, лише написавши 11-й. Потрібно спільно працювати. А я готовий допомогти з інструментаріями. І загалом підтримати молодого селищного голову», – зауважив Ігор Гузь.

Прес-служба народного депутата України

d208beae-8ed6-4782-b6a4-458d00e188fd
c223ef7c-bacb-412a-9077-4ea6518d373f




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця