<

500 грн за пачку солі з Соледара: «Артемсіль» випустила спеціальну партію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:16 | 22.02.2023 / Новини / , /
Перегляди
394
/ Коментарі відсутні

«Артемсіль» випустила спеціальну партію солі, яку видобули в окупованому нині Соледарі, до річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну 24-го лютого.

Про це повідомила в ефірі єдиного телемарафону координаторка United24 Ярослава Гресь. пише Суспільне.

“Ця сіль вже є на полицях. 21 лютого тільки на Rozetka було продано 10 тисяч пачок. Тобто 10% вже продано тільки за один день”, — розповіла Гресь.

94% всієї солі, яка була в Україні, це була сіль “Артемсолі”, пояснила вона .

“Її було дуже-дуже багато. Коли з’явилася така ідея створити спеціальну партію до річниці повномасштабного вторгнення, щоб допомогти українським захисникам і водночас кожному з нас додати трошки міці, бо це не сіль — це міць, як вона виглядає на пакуванні, то “Артемсіль” звернулася до своїх постачальників, щоб вони перевірили, скільки є залишків, і ми могли викупити ту сіль, яка ще є в наявності”, — сказала Гресь.

За її словами, з великих мереж ця сіль повністю зникла з полиць ще влітку 2022 року. Зараз у є 20 тонн солі, яку розділили на 100 тисяч пачок. Пачка — 200 грамів, для того, щоб якомога більше людей могли долучитися до цього проекту. Пачка коштує 500 грн, з яких 465 грн направляються на формування флотилії дронів-камікадзе для ГУР.

“Це не сіль за 500 грн, а внесок у звільнення українських міст і допомога розвідникам. Ця флотилія — це 1000 таких дронів. Вони показали свою надзвичайну ефективність у бою. Тому формування цієї флотилії наразі є дуже важливим. Всі розвідники передають велику подяку за це”, — сказала Гресь.

Вона додала, що коли “Артемсіль” зникла з полиць, художники почали створювати роботи на тему “Артемсолі”.

“Серед них була дуже крута робота дизайнера Артема Гусєва, який замінив кілька літер, і слово сіль перетворилося на слово міць. Ця робота одразу стала “вірусною”. Люди відчули, що це справді символ міці”, — сказала координаторка United24.

Тому коли вирішили про такий наклад, то говорили про особливе пакування солі, в якому вона може бути, щоб лишитися на згадку.

“Щоб відкрити цю пачку тільки в одному випадку — в день перемоги, щоб посолити святковий обід. Тому ця ілюстрація стала обкладинкою для пачки солі. Тому цей проект називається “Міць українська кам’яна”, — пояснила Гресь.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця