<

Турецька компанія продає lifecell французькій NJJ Capital

18:06 | 31.12.2023 / Новини / /
Перегляди
103
/ Коментарі відсутні

Турецька телекомунікаційна компанія Turkcell продає українського мобільного оператора Lifecell французькій NJJ Capital.

Про це пише Українська правда, посилаючись на Forbes.

Turkcell продає мобільного оператора Lifecell (ТОВ «Лайфселл»), мережу кол-центрів (ТОВ «Глобал Білгі») та оператора вишок мобільного звʼязку ТОВ «Укртауер».

Причини та сума угоди у повідомленні не розкриваються.

Передача активів ще не завершилася. Інформація про угоду «буде доведена до відома громадськості в повному обсязі та своєчасно», – йдеться у повідомленні компанії.

Номінальна вартість проданих акцій становить 12,7 млрд грн ($333,4 млн) для Lifecell, 47,2 млн грн для ТОВ «Глобал Білгі» і 1,96 млрд грн для ТОВ «Укртауер».

Третього за величиною мобільного оператора України купує французька інвестиційна компанія NJJ Capital мільярдера Ксавʼє Ньєля. Ньэль – засновник і мажоритарний акціонер третього за величиною мобільного оператора Франції Iliad, (працює під брендом Free). Також Ньєль є співвласником газети Le Monde, власником найбільшого телеком-провайдера Монако – Monaco Telecom, швейцарського телеком-провайдера Salt Mobile та ірландської телеком-компанії Eir.

Turkcell володів 100% оператора Lifecell. Продаж українських активів відбувся через кілька місяців після того, як в Turkcell змінився голова – у жовтні 2023 року компанію очолив Алі Таха Коч.

Turkcell – публічна компанія, її акції торгуються на Стамбульській та Нью-Йоркській фондовій біржах. 54 % акцій Turkcell належать приватним акціонерам. Ще 26,2 % Turkcell володіє Фонд добробуту Турецької Республіки (TWF). Решта 19,8 % – власність люксембурзької компанії IMTIS Holdings S.à.r.l, якою повністю володіє нідерландська LetterOne, йдеться у вересневому звіті для акціонерів Turkcell.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця