<

Зусиллями фахівців ДФС на Волині легалізовано працю 40 осіб

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:11 | 20.02.2015 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У січні 2015 року в результаті роз’яснювальної роботи та контрольно-перевірочних заходів на Волині легалізовано 40 найманих працівників. До бюджету додатково спрямовано 10 тисяч гривень ЄСВ та податку на доходи фізичних осіб.

Аналітика свідчить, що  найбільше найманих працівників легалізовано за участі Луцької ОДПІ. Наприклад, завдяки луцьким податківцям 22 особи офіційно уклали стосунки з працедавцями, – прес-служба ГУ ДФС у Волинській області

Ще 13 найманих працівників легалізовано на території обслуговування Ківерцівської ОДПІ, і 5 – на території обслуговування Ратнівської ОДПІ.

Ситуація вкрай негативна, оскільки в окремих, економічно досить активних  районах,  не приділяється належної уваги питанням легалізації трудових стосунків, – констатують в ГУ ДФС Волині.

«Оскільки у фахівців органів ДФС, зважаючи на мораторій на перевірки бізнесу, вкрай обмежені можливості для здійснення перевірок роботодавців на предмет дотримання законодавства в сфері оплати праці, лише спільними зусиллями органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та фахівців фіскальної служби, можна впорядкувати відносити у сфері трудових взаємовідносин»,- вважає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

За словами керівника ГУ ДФС на Волині, оскільки податок на доходи фізичних осіб складає основну частину  доходів бюджетів кожного району, питання легалізації трудових відносин набуває стратегічного значення для самостійності  і самодостатності кожної територіальної одиниці.

«Водночас, легалізація більше 80, а то і 90  відсотків  працівників – це завжди результат роз’яснювальних заходів, а не підсумок перевірок. Тому від рівня активності місцевого самоврядування та виконавчої гілки влади на рівні району в питаннях прозорості та легальності трудових відносин залежить стан фінансового забезпечення району», – звертає увагу Віталій Чуй.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота