<

З чистого доходу підприємці та фізичні особи зобов’язані сплачувати військовий збір

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:30 | 13.03.2015 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Для визначення об’єкта оподаткування військовим збором підприємці – фізичні особи та фізичні особи, які проводять незалежну професійну діяльність, застосовують норми окремих статей розділу ІV Податкового кодексу України, – звертають увагу платників податків фахівці ГУ ДФС у Волинській області.

Фізичні особи – підприємці повинні врахувати, що об’єктом оподаткування військовим збором є їх чистий оподатковуваний дохід. Щоб визначити суму, з якої треба сплатити військовий збір, підприємці повинні встановити різницю між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негровій формі) і документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю підприємця – фізичної особи. (п.177.2 ст.177 Податкового кодексу України).

У Головному управлінні ДФС у Волинській області наголошують, що у фізичних осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, оподатковуваним доходом вважається сукупний чистий дохід, тобто різниця між доходом і документально підтвердженими витратами, необхідними для провадження певного виду незалежної професійної діяльності (п. 178.3 ст. 178 ПКУ).

Нагадаємо, що Законом України №71-VІІІ “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», який набрав чинності з 1 січня 2015 року оподаткування військовим збором  продовжено до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України.

Ставка військового збору – 1,5 відсотка об’єкта оподаткування.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя