<

Волинян запрошують задекларувати доходи від продажу рухомого майна

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:37 | 20.03.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Якщо громадянин отримав дохід від продажу або обміну рухомого майна протягом 2014 року, то він зобов’язаний задекларувати такі доходи до 1 травня 2015 року, – наголошують фахівці ГУ ДФС у Волинській області.

Дохід від продажу (обміну) об’єкта рухомого майна (крім легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів) визначається виходячи з ціни, зазначеної у договорі купівлі-продажу (міни), але не нижче оціночної вартості цього об’єкта згідно з законом, – повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області

Дохід від продажу (обміну) легкового автомобіля, мотоцикла, мопеда визначається виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу (міни), але не нижче середньо-ринкової вартості, визначеної згідно з законом (за вибором платника).

Дохід платника податку від продажу (обміну) об’єкта рухомого майна протягом звітного податкового року оподатковується за ставкою, визначеною в пункті 167.2 статті 167 Податкового кодексу України.

Не підлягає оподатковуванню дохід від продажу (обміну) громадянином одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, та/або мопеда протягом звітного (податкового) року,- звертають увагу в ГУ ДФС у Волинській області.

Однак, якщо фізична особа отримала дохід від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року двох та більше об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, та/або мопеда, підлягає оподаткуванню за ставкою 5 % ( пункт167.2 статті 167 Податкового кодексу України) та військовим збором за ставкою 1,5 % (з урахуванням норм пп.1.3 п.16підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу України).

Річна декларація про майновий стан і доходи відповідно до статті 179 розділу VI Податкового кодексу України подається за місцем реєстрації платника. Сплатити  податок з доходу від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого майна потрібно до 1 серпня 2015 року, за умови що такий податок не був сплачений у 2014 році.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя