<

Волинським волонтерам і благодійникам розповіли про особливості обліку та оподаткування гуманітарної допомоги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:50 | 28.04.2015 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

В ході семінару, організованого Волинською ОДА для представників волонтерського руху та благодійників Волині, більше п’ятдесяти керівників та бухгалтерів  таких організацій мали нагоду безпосередньо  поспілкуватися з фахівцями ГУ ДФС в області,  Волинської митниці ДФС та Департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА.

Вимоги щодо відображення у податковому та бухгалтерському обліку отриманої та виданої гуманітарної допомоги, особливості введення податкових накладних та інших документів фінансової звітності, а також законодавчі  норми щодо ввезення на митну територію України вантажів гуманітарного призначення стали предметом активної дискусії серед учасників семінару.

Волинські волонтери та благодійники скористалися можливістю внести свої зауваження щодо діяльності контролюючих органів та запропонували розглянути можливість введення єдиної уніфікованої звітності, яка б надавалася на вимогу будь-якого контролюючого органу.

Натомість, фахівці органів ДФС апелювали до положень чинного законодавства, яке  передбачає низку вимог з питань складання і подання звітності і фінансових документів   волонтерами та благодійниками.

Відтак, учасники семінару погодили, що такі зустрічі роз’яснювальна-навчального характеру повинні стати регулярними, оскільки сприятимуть взаємній обізнаності стосовно найбільш проблемних моментів у діяльності волонтерів і благодійників.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 Травня, Вівторок
13 Травня, Понеділок