<

Як знайти навушники AirPods?

20:36 | 13.05.2024 / Статті / /
Перегляди
91
/ 1 коментар

Власникам компактних AirPods часто доводиться витрачати багато часу на їхній пошук. Інженери Apple дбають про користувачів «яблучної» техніки, тому вони реалізували функцію сповіщення «Пошук iPhone» в актуальних версіях своїх девайсів. 

Прочитавши цю статтю, ви дізнаєтеся як швидко відшукати навушники Apple AirPods, коли вони знаходяться десь неподалік. 

Яким чином це працює?

На ПК або мобільному девайсі має бути встановлено застосунок «Локатор». Версія брендової мобільної операційної системи iOS має бути не нижче 10.3. Він дає можливість відтворити на загубленому пристрої серію достатньо гучних звукових сигналів або відобразити місце його розташування на інтерактивній мапі. 

Обов’язковою умовою є перебування програми Locator в активному стані на момент, коли навушники було втрачено. Якщо вони розряджені або знаходяться поза зоною розповсюдження сигналу відтворити звук не вийде, однак на мапі в застосунку буде відображена їхня остання геолокація та час фіксації.

Пошук із допомогою звукового сигналу

Якщо ви впевнені, що навушники перебувають неподалік, простіше віднайти їх шляхом відтворення звукового сигналу. Алгоритм дій для цього способу такий:

  1. Відкрийте застосунок «Локатор».
  2. Перейдіть у розділ головного меню «Дії».
  3. Виберіть пункт «Відтворення звуку».
  4. Після того, як знайшли навушники тицніть на «Зупинити».

Допоміжні функції Mute Right і Mute Left дають можливість відтворити звуковий сигнал окремо на лівому або правому навушнику. Це є корисним, коли потрібно знайти один із пари Ейрподсів. 

Такий спосіб пошуку гаджета також доступний у фірмовому хмарному сервісі iCloud.com. Для його використання потрібно перейти на відповідний сайт і авторизуватися через власний Apple ID. Подальша послідовність кроків описана вище.

Відображення локації на мапі

Якщо навушники AirPods не на зв’язку віднайти їх можна із допомогою відображення місцезнаходження на мапі. Для розумних пристроїв екосистеми Apple порядок дій наступний:

  1. Відкрийте застосунок для сповіщень Locator.
  2. Увійдіть у систему із допомогою власного ідентифікатора Apple ID.
  3. Виберіть навушники в переліку пристроїв.

Після цього на екрані відобразяться різнокольорові індикатори. Блакитний вказує на розташування пристрою, який використовується для пошуку. Зелений означає, що навушники знаходяться в активному стані. Сіра крапка сповіщає про те, що девайс розряджений, знаходиться в зарядному кейсі або поза зоною дії сигналу.

Якщо навушники перебувають у різному місці на мапі буде вказана локація одного з них. Для пошуку іншого із використанням цього способу необхідно покласти знайдений навушник у футляр і повторити послідовність дій. 

Відшукати AirPods із використанням інтерактивної мапи можна не тільки на мобільних девайсах, але й на ноутбуці або настільному ПК. Для цього потрібно завантажити і встановити десктопну версію програми «Локатор» та вибрати навушники в розділі «Усі пристрої». 




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *