<

Волинський нардеп: Децентралізація працює достатньо ефективно

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:13 | 12.06.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Народний депутат України Ігор Гузь переконаний, що реформа децентралізації є ефективною для управління на місцях та розвитку об’єднаних громад. 

Таку думку він висловив під час прямого ефіру у Фейсбук у відповідь на запитання, поставлене під трансляцією.

«У моєму окрузі (виборчий округ №19 – ред.) створено 12 об’єднаних громад. Децентралізація працює достатньо ефективно. Я вірю в децентралізацію. Буду робити все можливе, щоб реформа продовжувалася не тільки в окрузі, але й в цілому в області та Україні!» – зазначив він.

Також наголосив, що потрібно змінювати психологію керівників громад, аби кількість додаткових надходжень реально збільшилася.

«Насправді, ОТГ буде ефективною тоді, коли кожен місяць, кожен рік буде збільшувати надходження до бюджету – тобто отримуватиме сплату податків», – додав Ігор Гузь.

Нардеп зауважив: «Наповнювати бюджет можуть підприємства, що будуть зареєстровані на території громади, що сплачуватимуть податки від підприємницької діяльності. Це ПДФО – 60%, що сплачується відповідній території і надходить у бюджет  громади».

До слова, понад тиждень тому з ініціативи Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя та Ігоря Гузя відбулася вже традиційна зустріч голів 12-ти ОТГ Іваничівського, Володимир-Волинського та Любомльського районів із експертами з розвитку громад.  Під час заходу керівники поділилися досвідом щодо організаційно-економічних аспектів поліпшення інвестиційного клімату в громадах.  Також – представники UkraineInvest у Західній Україні Ольга Сивак та Андрій Павлів надали їм практичні рекомендації щодо залучення інвесторів в ОТГ.

https://www.facebook.com/igor.guz/videos/2525927987432951/
https://www.facebook.com/igor.guz/videos/2525994064093010/




один коментар
  1. Все це неправда, нічого не змінилося по селах. В сільських радах величезні штати, РДА і райради залишилися, пожираючи наші податки. Все це мильна бульбашка! Закінчиться соцеконом для ОТГ і все… ОТГ потрібно було створювати на базі цілого району, тоді м краще було. А так то це все просте Бла-Бла-Бла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Травня, Понеділок
19 Травня, Неділя