<

Волинські оперативники ДФС ліквідували “конвертаційний центр” з оборотом 53,6 мільйона гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:57 | 19.02.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Співробітниками податкової міліції Волинської області виявлено та ліквідовано діяльність “конвертаційного центру”, спеціалізація якого стосувалась підприємств  сільськогосподарського сектору економіки.

Використовуючи статус волинського підприємства-сільгоспвиробника, організатори даного “конвертцентру” протягом кількох років стрімко поповнювали банківські рахунки останнього десятками мільйонів гривень від підприємств Запорізької та Дніпропетровської областей нібито за придбане у волинських аграріїв молоко, сільськогосподарську продукцію та послуги. Однак, у жодному з випадків оплачена продукція фактично не поставлялась, – прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

В результаті злочинних дій, керівники дніпропетровських та запорізьких підприємств незаконно формували податковий кредит,  ухиляючись від сплати податків. Статус сільгоспвиробника  на спеціальному режимі оподаткування надавав законодавчі підстави останньому відображати безтоварні операції з реалізації молока в дотаційних спецдеклараціях, за якими розрахунки з бюджетом у вигляді ПДВ не проводяться. Відтак, суми податкових зобов’язань декларувалися як такі, що залишаються в розпорядженні сільгоспвиробників, а фактично проконвертована готівка «осідала» в кишенях двох бізнесменів – організаторів “конвертцентру” у місті Дніпропетровську. Проведеними заходами встановлено причетність до процесу конвертації готівки  близько 10 осіб.

Як свідчать матеріали кримінального провадження, шляхом використання реквізитів сільгоспвиробників, організатори  діяльності “конвертаційного центру” проконвертували кошти в сумі 53,6 млн.грн.

Організаторам незаконної конвертації готівки оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст.205 ч.1, 27 ч.2, 212 ч.3, 366 ч.1 КК України. Крім того, з метою забезпечення відшкодування нанесених державі збитків, накладено арешт на банківські рахунки підприємств – вигодонабувачів.

Остаточне рішення у цій справі – за судовою гілкою влади.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота