<

«Готський шлях»: проєкт вдосконалення матеріальної бази історичного музею Володимира підходить до завершення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:34 | 8.07.2022 / Володимир / , /
Перегляди
267
/ Коментарі відсутні

6-го липня делегація з Володимира здійснила робочу поїздку в музей-скансен у село Масломенч, що знаходиться у гміні Грубешів республіки Польща. Поїздка відбулась у межах проєкту «Готський шлях: спільна історична реконструкція та віртуальна подорож в минуле».

Під час екскурсії музеєм просто неба учасники делегації мали змогу відчути атмосферу життя племені готів, познайомитись з їхнім побутом, традиціями та навіть обрядами і самобутніми ритуалами, повідомляє міська рада.

Проєкт «Готський шлях: спільна історична реконструкція та віртуальна подорож в минуле» по програмі «Польща-білорусь-Україна 2014-2020» реалізується у громаді Володимира з 1-го липня 2021 року.

Завершення проєкту планується до 31-го жовтня цього року. Загальний бюджет українсько-польського проєкту 65 055 євро, з яких бюджет для української сторони складає 47 060 євро. Грантові кошти (90%) – 42 324,33 євро, а співфінансування з місцевого бюджету (10%) становить 4 735,67 євро.

Метою проєкту є вдосконалення інформаційної та матеріальної бази історичного музею ім. Омеляна Дверницького у Володимирі, зокрема: розробка вебсайту, створення макета поселення готів, придбання тач-панелі, створення фільму про готів, їх культуру та побут, виготовлення 3D макету готського поселення та ін., а також проведення кількох тематичних заходів.

В межах проєкту заплановано створити експозиційну кімнату в історичному музеї міста. На новій локації зануритись в культуру і побут готів часів 2-4 століть буде цікаво, як дітям, так і дорослим.

В кімнаті можна буде детально роздивитись готські поселення, знаряддя праці, обладунки, переглянути тематичний мультик та завантажити додаток на смартфон – захопливу гру, в якій необхідно зібрати всі готські монети і не натрапити на фальшиві, адже готи це ще ті «ранні криміналісти».

Наразі для музею вже закуплена тач-панель, облаштована кімната, розроблений сайт проєкту та 3D моделі воїнів-готів. На завершальному етапі виготовлення макета «Готське село», розробка 3D моделі готського будинку, створення анімацій та відеопродуктів.

У підсумку реалізації проєкту планується проведення кількох цікавих заходів, а саме культурно-освітньої події «Сімейний вихідний у музеї», який, впевнені, не залишить байдужими ні малих, ні дорослих, а також міжнародної наукової конференції, на яку будуть запрошені видатні науковці з України та Польщі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок