<

Володимир-Волинські танкісти здобули 8 місце для України на міжнародних змаганнях

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:09 | 9.06.2018 / Новини /
Перегляди
5
/ коментарі 3

У Графенвері, що в Німеччині, на навчальному полігоні командування підготовки 7-ї Армії США в Європі, завершилися міжнародні змагання «Strong Europe Tank Challenge 2018».

Про це 9-го червня 2018 року для «ВолиньUA» повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

У фінальний день програма для всіх команд була однакова. Перший етап – смуга перешкод, старт – уже о 6-й ранку. Далі була спортивна естафета. Учасники на швидкість переносили різні елементи танку. Останньою дисципліною стала швидкісна стрільба. Завдання – уразити 20 мішеней для гармати, маючи 30 снарядів на взвод. До уваги бралася влучність та швидкість стрільби. За цю вправу передбачався окремий кубок.

Закрили змагання уже традиційною «дружньою стрільбою». На рубіж виїхало по одному танку від кожної команди та здійснили спільний постріл. Далі вогонь відкривали вже по готовності екіпажу. Серед іншого, у відео згадується, що неполадки при стрільбі, про які йшла мова раніше, пов’язані саме із системою керування вогнем.

У підсумку цьогорічним переможцем стали танкісти Сухопутних військ ЗС Німеччини. Другу сходинку посіли новачки «челенджу» – ЗС Швеції, а бронзу здобули представники ЗС Австрії. За окрему номінацію «снайперська стрільба» кубок дістався військовослужбовцям Армії ЗС США.

Українська команда – танковий взвод 14-ї ОМБр Сухопутних військ ЗС України у заліковій таблиці посів восьме місце.

У Дні високоповажних гостей міжнародних танкових змагань «Сильна Європа 2018» взяв участь командувач Сухопутні війська ЗС України генерал-полковник Сергій Попко. Він спостерігав за практичною демонстрацією дій танкових підрозділів країн-учасниць.

Також генерал-полковник Сергій Попко обговорив нагальні питання методології підготовки екіпажів танків, танкових взводів, маневрів підрозділів об’єднаних родів військ та обміну досвідом щодо підвищення спроможностей танкових військ із врахуванням стандартів НАТО.

Завершився фінальний день багатонаціональних змагань урочистим закриттям заходу та нагородження переможців.




коментарів: 3
    • Ну…. добре що хоч останнє місце.
      Хлопці нормальну техніку побачили, умови служби, рівень підготовки….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця