<

На Закарпатті прикордонник застрелив чоловіка, який намагався незаконно перетнути кордон

13:41 | 17.05.2024 / Новини / , /
Перегляди
344
/ коментарі 3

Державне бюро розслідувань повідомило про затримання військовослужбовця прикордонного загону, який застрелив 39-річного жителя міста Дніпро під час спроби перетину українсько-румунського кордону на Закарпатті.

Про це повідомила пресслужба ДБР у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна», пише Громадське.

За попередніми даними, 15 травня близько 19:00 прикордонники під час патрулювання помітили чоловіка, який прямував у бік кордону з Румунією. Цивільний не зупинився на вимогу військових, а навпаки — кинувся тікати.

Під час переслідування втікача прикордонники здійснили кілька попереджувальних пострілів із табельної зброї. Згодом вони виявили тіло чоловіка з кульовим пораненням голови, кажуть в ДБР.

За інформацією слідчих, загиблим виявився 39-річний уродженець Дніпра, який мав при собі туристичне спорядження та закордонний паспорт.

Співробітники ДБР оглянули місце події та допитали військовослужбовців прикордонного наряду. Одного з військових затримали. Йому готуються повідомити про підозру за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України.

Прикордоннику може загрожувати до 10 років ув’язнення. Слідчі дії тривають.




коментарів: 3
  1. За що його ув`язнювати? Людина захищала державний кордон України від незаконного перетину згідно Присяги, можливо, агентом або резидентом ФСБ Росії, що ніс з собою таємні розвіддані про ЗСУ чи інші? Співробітники ДБР при своєму розумі? Держслужбовець (прикордонник) діяв згідно Статуту прикордонних військ України, виконавши попереджувальні постріли вгору і подавши перед тим команду зупинитися! Зі мною був аналогічний випадок під час мирного періоду у 1969 році під час служби в ГСВГ. Я теж, перебувачи на варті (в караулі) був готовий стріляти в людей на ураження. І це обов`язково сталося б, якби вони вчасно не зупинилися. І напишу про цей епізод на шпальтах групи “Нововолинськ без Сапожнікова! вже незабаром”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Липня, Субота
26 Липня, П’ятниця