<

У Харкові судитимуть 73-річного пенсіонера через єврономери

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:03 | 21.06.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Пенсіонер звинувачується у підробці відміток консульського обліку для ввезення авто на єврономерах. Обвинувальний вирок щодо нього направлений до Московського районного суду м. Харкова.

Про це повідомила Харківська місцева прокуратура №4, передає УНН.

“Слідчі встановили, що 73-річний пенсіонер ставив підроблені штампи  консульських відділів України та Республіки Польща у закордонні паспорти громадян України, аби ті, як „нерезиденти країни“, ввозили автівки іноземної реєстрації, минаючи митний збір”, — повідомив прокуратури № 4 Володимир Купріянов.

У харківській прокуратурі нагадали, що схему незаконного поставлення на консульський облік автомобільних засобів викрили восени 2017 року.

“Свої послуги українець пропонував через інтернет-оголошення. За тисячу доларів він обіцяв клієнтам офіційно поставити їх на консульський облік Республіки Польща та внести до закордонних паспортів відповідні відмітки. Ці штампи давали б змогу не тільки ввозити в Україну автомобілі без розмитнення та реєстрації, а й вивозити їх за територію лише раз на рік та безперешкодно повертатися назад”, — відзначив Купріянов.

У зловмисника під час затримання вилучили паспорт клієнта з “липовими” відмітками у ньому, гроші за послугу та печатки, які насправді не мали жодного відношення до офіційних структур інших держав.

Кримінальне провадження відкрито за статтею 190 та 358 КК України (підробка документів і шахрайство). Максимальна санкція статей передбачає позбавлення волі на 8 років.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок