<

Тимчасове ввезення товарів передбачає щомісячну сплату 3 відсотків суми митних платежів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:45 | 23.04.2015 / Новини / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

У разі тимчасового ввезення товарів з умовним частковим звільненням від оподаткування митними платежами за кожний повний або неповний календарний місяць заявленого строку перебування на митній території України сплачується 3 відсотки суми митних платежів, яка підлягала б сплаті у разі випуску цих товарів у вільний обіг на митній території України, розрахованої на дату поміщення їх у митний режим тимчасового ввезення.

«Цю норму п.2 ст.106 Митного кодексу України повинні врахували представник польського бізнесу, котрі мають намір тимчасово ввезти на митну територію України обладнання для лісового господарства,» – звернула увагу учасників конференції «Економічний розвиток міст і регіонів. Польсько-українська співпраця» заступник начальника Волинської митниці ДФС Тетяна Кравець.

Як зазначила Тетяна Кравець, митне законодавство України, що постійно вдосконалюється, загалом сприятливе для діяльності іноземних інвесторів.

«Водночас представник  польського бізнесу повинні врахувати, що загальна сума митних платежів, яка підлягає сплаті за час перебування товарів у митному режимі тимчасового ввезення  не повинна перевищувати суми, яка підлягала б сплаті у разі випуску цих товарів у вільний обіг на митній території України», – підкреслила заступник начальника Волинської митниці ДФС.

Сума митних платежів розраховується на строк дії митного режиму. У випадку продовження строку тимчасового ввезення застосовується аналогічний порядок сплати митних платежів відповідно до статті 108 Митного кодексу України.

Довідково: порядок сплати митних платежів при застосуванні митного режиму тимчасового ввезення товарів регламентує ст.. 106 Митного кодексу України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 Травня, Вівторок
13 Травня, Понеділок