<

Священнослужителі звільнили шість полонених і продовжують переговори

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:25 | 23.02.2015 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Через тиждень священики УПЦ планують відновити переговорний процес щодо звільнення шістьох полонених з Волині. Кажуть, що поки процес призупинений у зв’язку із оголошенням перемир’я.

Зі слів голови інформаційно-просвітницького відділу єпархії УПЦ, протоієрея Валентина Марчука, полонених звільняють завдяки співпраці з духівниками на окупованій території, а допомагають волонтери й правоохоронці, – пише Інформаційне агентство Волинські Новини

«Зараз процес визволення полонених призупинений, у зв’язку із оголошеною тишею. Як тільки можна буде, домовлятимуся за наших хлопців. Зараз ми ведемо перемовини щодо 6 наших полонених волинян, аби їх привезти додому.

Процес звільнення наших військових непростий. Але все ж нам вдається рятувати хлопців. А відбувається усе так: приходить до нас мама, дружина чи сестра полоненого. Вони заздалегідь знають телефони тих так званих «Міністрів» «ДНР» чи «ЛНР». Наше завдання – подзвонити і просто по-людськи попросити, щоб віддали полонених. Нам довіряють, як священикам», – розповідає протоієрей Валентин Марчук.

Наразі, священики привезли звідти уже шість полонених.

«Нам за це ніхто не платить. А щодо останніх трьох військовополонених, то священики із Києва телефонували туди й просили за наших хлопців. Вони пояснювали, яка зараз ситуація склалася в Україні, і благали забрати додому – і їх повернули. Також був випадок, коли батюшка із села Борочиче, Горохівського району поїхав на окуповану територію. Він просто заходив туди й розмовляв із представниками так званих «народних республік», – пояснює Валентин Марчук.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Червня, Неділя
1 Червня, Субота