<

«Я поховав її багато разів»: нововолинські прикордонники розповіли про жахіття полону

20:29 | 18.02.2024 / Нововолинськ / /
Перегляди
1556
/ Коментарі відсутні

Прикордонники з Нововолинська Ілля Музика та Аліна Паніна, які пережили жахіття російського полону, розповіли свою історію.

Наприкінці 2021-го пара прикордонників — Аліна та Ілля — перевелася з кордону у Волинській області до Маріуполя, на службу в порту. З 24 лютого вони разом обороняли місто від російських військ. Згодом Ілля потрапив на завод Ілліча, а Аліна — на «Азовсталь».

«Перед тим, як їхати в Маріуполь, Аліна мені казала: “Ілле, може, не поїдемо? У мене погане передчуття”. А я кажу їй: “Та все буде нормально, поїдьмо, відбудемо і повернемося додому”», — згадує розмову з коханою дівчиною прикордонник Ілля.

12-го квітня росіяни забрали Іллю в полон, його кохану Аліну — на місяць пізніше, 17 травня. Відтоді пара нічого не знала одне про одного. У жовтні 2022-го Аліну обміняли, Ілля ж в Україну повернувся лише у січні 2024-го, після 20 місяців у полоні.

«Я одразу подзвонив до батька, сказав, що мене обміняли, й перше, що я спитав: “Що з Аліною?”. Я нічого про неї не знав, вже багато разів її поховав, бо мені казали, що «Азовсталь» дуже обстрілювали», — розповідає Ілля.

Нині, каже Ілля, він досі почуває себе незвично.

«Я можу підняти голову, покласти руки в кишені, піти, куди захочу, і мені ніхто нічого не зробить. Єдине, чого мені зараз хочеться, — спокою та якомога скоріше забути все, що сталося».

Як пара прикордонників пережила російський полон та розлуку — у відео Громадського.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця