<

Суд відкрив провадження у справі за позовом Моргенштерна до СБУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:15 | 2.07.2021 / Новини /
Перегляди
440
/ Коментарі відсутні

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом російського репера Алішера Валєєва (Моргенштерна) до Служби безпеки України. СБУ внесла його до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, з чим росіянин не погоджується.

Про це сьогодні, 2-го липня, повідомила пресслужба ОАСК, пише Громадське.

Зазначимо, що 22-го червня ОАСК відмовився братися за цей позов, бо знайшов у ньому недоліки. Тепер позивач їх усунув, кажуть у суді.

«Наразі позовна заява та додані матеріали відповідають вимогам КАСУ. Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи», — йдеться в повідомленні.

Що передувало?

17-го червня ОАСК отримав позов від репера Моргенштерна до Служби безпеки України. Росіянин оскаржує включення до переліку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці, через що він не може в’їхати в Україну. В СБУ тоді повідомили, що готові захищати свою позицію щодо занесення репера у список.

Зазначимо, що в травні 2021 року Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, який може позбавити адмінсуди (як-от ОАСК) повноважень скасовувати заборони на в’їзд в Україну іноземців.

Фото на головній – instagram.com/morgen_shtern




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя