<

СБУ викрила схему неякісного ремонту літаків, яка могла призвести до катастрофи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:34 | 8.02.2020 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Служба безпеки України викрила механізм неякісного виконання ремонтних робіт організацією з технічного обслуговування в аеропортах «Одеса» та «Київ» пасажирських літаків однієї з українських авіакомпаній.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“Служба безпеки України викрила механізм неякісного виконання ремонтних робіт організацією з технічного обслуговування в Міжнародних аеропортах “Одеса” та “Київ” пасажирських літаків однієї з українських авіакомпаній, який міг призвести до людських жертв”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у межах досудового розслідування оперативники спецслужби задокументували порушення вимог чинного законодавства працівниками авіакомпанії та організації з ТО.

Зокрема, ними була сфальсифікована документація щодо проведення ремонтних робіт літаків. Подальше використання фактично несправних літаків для пасажирських перевезень могло призвести до виникнення позаштатних ситуацій, у тому числі катастроф з людськими жертвами.

За матеріалами СБУ посадовця авіапідприємства відповідального за технічне обслуговування літаків рішенням суду визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Зазначається, що компанії-експлуатанту скасовано відповідні дозволи на виконання авіаційних пасажирських перевезень, а повітряним суднам – сертифікати льотної придатності.

Операція проводилась під процесуальним керівництвом органів Прокуратури.

Наразі тривають слідчі дії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа