<

Російських солдатів-стровиків змушують їхами воювати на Донбас

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:55 | 23.01.2015 / Новини / , , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

“Солдатські матері Санкт-Петербурга” направили в Міноборони РФ запит у зв’язку з примусом солдатів-строковиків до підписання контрактів для відправки на схід України.

Про це в ефірі “Эха Москвы” заявила голова правозахисної організації Елла Полякова. Відповіді з приводу звернень батьків “Солдатські матері Санкт-Петербурга” поки не отримували, – пише ТСН

Правозахисниця розповіла, що в організацію приходять звернення з Мурманська, Костроми, сибірських частин. Полякова додала, що батьки дуже налякані, вони не повідомляють прізвищ дітей і це ускладнює роботу “Солдатських матерів”.

За словами Полякової, солдатів-строковиків змушують підписати контракт, погрожуючи кримінальним переслідуванням або обманюючи їх, що служба за контрактом триватиме не довше початкового призовного терміну.

Водночас, депутат із Санкт-Петербурга Борис Вишневський розповів “Новому регеону”, що в найближчі дні на територію України вирушить одне зі з’єднань Західного військового округу – 138-а гвардійська мотострілецька бригада.

В Кам’янці під Петербургом “строковиків” під сильним тиском змушують підписувати контракти і хочуть послати в Україну. Найближча відправка планується 9 лютого”, – наводить видання слова депутата. Вишневський також заявив, що направить запит в найближчі дні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя