<

Підприємства та фірми Волині сплатять до місцевих бюджетів майже 12 мільйонів гривень податку на нерухоме майно

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:49 | 30.03.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Майже півтори тисячі юридичних осіб Волині задекларували до сплати у 2015 році близько 12 мільйонів гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Серед об’єктів, з яких юридичні особи відповідно до закону зобов’язані сплачувати податок на нерухоме майно, як житлові, так і нежитлові приміщення, – прес-служба ДФС.

Однак, щоб місцеві бюджети отримали належні надходження з податку на нерухоме майно, а у юридичних осіб не виникало податкових боргів, керівник бухгалтерських та фінансових служб підприємств повинні врахувати, що код платежу  для сплати податку за нежитлову нерухомість 18010400.

Як відомо, код для сплати податку за житлову нерухомість -18010100 і волинські підприємства досить часто перераховують податок на нерухоме майно за нежитлову нерухомість за цим кодом помилково.

Фахівці ДФС Волині звертають увагу платників податку на нерухоме майно, що така  невідповідність приведе до виникнення податкового боргу станом на 30.04.2015, а разом з тим – до штрафних санкцій за несвоєчасну сплату даного платежу.

Як свідчить аналітика, найменші ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, встановлені місцевими радами на нежитлову нерухомість, у  Маневицькому, Луцькому, Горохівському, Шацькому,Старо-Вижівському, Іваничівському районах.

А найвищі ставки на об’єкти нежитлової нерухомості встановлено у містах  Володимир-Волинський та  Нововолинськ,  Володимир-Волинському, Рожищенському, Ківерцівському, Луцькому, Маневицькому,  Турійському, Шацькому, Старо-Вижівському, Рожищенському, Турійському, Камінь-Каширському районах.

Щодо житлової нерухомості, то за найвищими ставками за це майно юридичні особи сплачуватимуть податок в містах Луцьк,  Ковель,  Володимир-Волинський та Нововолинськ, у Володимир-Волинському, Ківерцівському, Луцькому, Маневицькому,  Шацькому, Турійському, Іваничівському, Камінь-Каширському, Ковельському, Локачинському та Любомльському районах.

А найменші  ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що встановлені для юридичних осіб рішеннями сільських,                                                           селищних, міських рад у 2015 році для об’єктів житлової нерухомості –  в  Маневицькому, Ратнівському Луцькому, Горохівському, Шацькому,Старо-Вижівському, Іваничівському , Любешівському районах.

Довідково:  станом на 25.03.2015 року до ДПІ (відділень) області 1453 юридичні особи Волині  подали  2127   податкових декларацій з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на 2015 рік.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота