<

Палестина підтвердила відданість територіальній цілісності України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:23 | 20.09.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Міністерство закордонних справ України викликало посла Палестини в Україні для уточнення позиції в питанні приналежності Криму.

Про це повідомили в прес-службі українського МЗС.

“19 вересня 2018 року до МЗС України було викликано посла Палестини в Україні Мохаммеда Аль-Ассада. Приводом для цього кроку стали коментарі, поширені в ЗМІ, щодо заяв посла Палестини в РФ Абделя Хафіза Нофаля, які стосуються Автономної Республіки Крим. Під час бесіди директор Департаменту Близького Сходу та Африки МЗС України Мирослава Щербатюк звернулася до палестинської сторони за роз’ясненнями”, – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що посол Палестини в Україні Мохаммед Аль-Ассад підтвердив позицію палестинської сторони щодо територіальної цілісності України, включаючи Автономну Республіку Крим.

Раніше посол Палестини в РФ Абдель Хафіз Нофаль в інтерв’ю російській газеті “Известия” повідомив, що Палестина може визнати анексований Крим частиною Росії.

“Наша позиція у цій темі є доволі чіткою. Ми прекрасно розуміємо, що сталося в Криму, і ми підтверджуємо нашу позицію підтримати дії Росії з цього питання. Ми виступаємо за наше право на самовизначення і вважаємо, що і будь-який інший народ має таке право”, – заявив палестинський посол.

Пізніше, за інформацією українського МЗС, Абдель Хафіз Нофаль заявив, що не робив жодних заяв щодо Криму.

Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Крим оголошено тимчасово окупованою територією. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. РФ заперечує окупацію півострова і називає це “відновленням історичної справедливості”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя