<

Оперативні дані групи «Інформаційне Опір» із зони АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:45 | 24.01.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Ситуація в зоні конфлікту на Донбасі продовжує залишатися вкрай напруженою. Після невдалих штурмів і понесених на ділянці Красногорівка – Авдіївка втрат, командування російсько-терористичних військ перенесло зусилля північніше цієї ділянки, атакувавши з рубежу Озерянівка – Михайлівка в напрямку на Троїцьке.

В результаті бою противник просунувся вперед і зайняв н.п. Червоний Партизан, однак просунутися до н.п.Троіцкое не зміг, потрапивши під удар української артилерії, – пишуть на своїй сторінці у Фейсбук

Одночасно противник зосереджує сили в районі н.п.Ясіноватая. Зокрема, в даний район (між н.п.Ясіноватая і Пантілеймоновка) прибула тактична група російсько-терористичних військ (за попередніми даними – зведена БТГ з посиленою танкової ротою зі складу однієї з мотострілкових бригад Західного військового округу РФ). У складі тактичної групи – до 25 бойових броньованих машин (ББМ, включаючи БТР-80 і БМП-2), а також 2-х батарейний змішаний артилерійський дивізіон (6 гаубиць Д-30 і 6 установок РСЗВ БМ-21 «Град»).

В результаті інтенсивного ведення артилерійського вогню, що діють в Донецьку і північніше даного населеного пукнту артилерійські групи російсько-терористичних військ в значній мірі витратили наявні боєкомплекти. Відзначається часткова зміна вогневих позицій даними підрозділами, а також інтенсивний підвезення боєприпасів, доставлених з РФ на Донбас ж \ д транспортом і доставляються автомобільним транспортом безпосередньо на позиції.

На ділянці Кримське – Слов’яносербськ протягом останньої доби тривали бої між передовими підрозділами українських військ, які обороняли рубіж і плацдарм по Сіверський Донець, і намагаються наступати формуваннями бойовиків і російських військ. Сторони активно обмінювалися артилерійськими ударами. Відзначено широке застосування противником бронетехніки і артилерії – на ділянці між н.п.Новотошковское і Сміливе діє до 25 танків, до 40 одиниць іншої бронетехніки, а також артилерійська група з 35 од. артилерії (включаючи 12 установок РСЗВ БМ-21 «Град») російсько-терористичних військ. Противник в даному районі за краще діяти кількома невеликими маневреними ударними групами, намагаючись обходити і блокувати позиції і блок-пости українських військ. У свою чергу, українські війська ведуть дуже інтенсивний загороджувальний артилерійський вогонь і відповідають короткими і потужними контратаками по намагаються вклинитися групам супротивника.

Командування російсько-терористичних військ після перегрупування своїх формувань, що діють на приморському напрямку, знову спробувало перейти до активних наступальних дій північніше і східніше Маріуполя, концентруючи свої головні зусилля в проміжку між н.п.Чермалик-Павлопіль-Сартана. Діюча в даному районі ударна тактична група противника координує свої дії через єдиний пункт управління з тактичною групою, що оперує безпосередньо на маріупольському напрямку. Пункт управління знаходиться північніше Новоазовська. Противник зосередив на передових рубежах порядку 30 одиниць бронетехніки (включаючи 8 танків) в районі н.п.Павлополь, і до 15 одиниць (включаючи 6 танків) в районі н.п.Маріуполь. Всього на Маріупольському напрямку діє від 800 до 1000 бойовиків і російських найманців.

Безпосередньо на кордоні України з РФ в районі Новоазовська зосереджений резерв російсько-терористичних військ для заповнення можливих у разі настання втрат і доукомплектування наступаючих тактичних груп (в тому числі, розгорнуті додаткові артилерійські системи, бронетехніка і “піхотні” підрозділи – в основному бойовики, нещодавно пройшли підготовку в Криму і на території РФ). Загальна чисельність резерву – приблизно зведена мотострілецька БТГ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер