<

Ігор Гузь: Виступаю проти будівництва сміттєпереробного заводу в Нововолинську

18:34 | 20.06.2023 / Іваничі, Нововолинськ /
Перегляди
7146
/ коментарів 27

Народний депутат Ігор Гузь виступає проти будівництва сміттєпереробного заводу у Нововолинську.

Така інформація з’явилася на його офіційній сторінці у фейсбуці.


Як йдеться у дописі, під час минулої виборчої кампанії, кілька років тому, депутат неодноразово наголошував, що Нововолинську та громаді вистачить підприємств, які руйнують навколишнє середовище і погіршують екологічну ситуацію.

Тому будь-які інвестиції, які “заходять” у місто і громаду надалі, повинні не шкодити здоров’ю людей і не нести загрози екології краю.

Нагадаємо, народний депутат Ігор Гузь з командою виступав проти будівництва цементного заводу біля Нововолинська та Литовежа, відстоюючи позицію місцевих мешканців.

“Щодо сміттєпереробного заводу – у зв’язку з тим, що потенційний інвестор не поінформував громадськість про свої цілі, не ознайомив з проектом будівництва, а також не було проведено прозорих і відкритих громадських слухань чи публічного обговорення, то, вважаю, що будівництво такого заводу на території міста чи прилеглих територій абсолютно неприйнятно!”, – йдеться в дописі.


Ігор Гузь закликає міського голову Нововолинська Бориса Карпуса та депутатський корпус в жодному випадку не підтримувати рішення про виділення земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу.




коментарів: 27
  1. Тож так нехай краще сміття по місту літає це напевно менш шкідливо. Так можна збудувати біля сміттєзвалища.

        • То краще щоб сміття надалі в поле звозили і робили напридатною землю до використання. Рано чи пізно сміттєпереробні заводи будуть будуватися, оскільки це є необхідністю. Краще б він проконтролював проект щоб завод було побудовано відповідно до європейських стандартів

          • Це певно комусь іншому мала бути репліка, а не мені

        • Як приємно, що наш депутат почав перейматись екологією в місті. Може потрібно ще й кроноспан з руною почати перевіряти? А то зранку аромати “хвої” кроноспану, потім смердючої олії, а декому ще й з курчаком повезло…

          • Гугл карта в поміч. Береш і міряєш відстань від ділянк: живуть чи не живуть.

  2. Шановний пане Ігоре, не дуже розуміємо чому пан каже, що ми не інформували про наш проєкт. Перша інформація на цю тему була 15 грудня 2022 року, під час засідання міської ради. Представили детальну інформацію стосовно запланованої інвестиції, яка марже бути можливістю для розвитку Нововолинська в сфері збирання та переробки сміття. Також члени міської ради отримали матеріали і були на заводах в Польщі, які займаються подібною діяльністю. Дуже тішить, що пана цікавить наш проєкт, який точно буде мати позитивний вплив на систему управління сміттям в Нововолинську. Ми відкриті до кожної конструктивної розмови.
    Для підтвердження вище написаної інформації, прикріплю ссилку на сайт з новинами, коли вперше було проінформовано про наш проєкт.
    https://bug.org.ua/news/novovolynsk/u-novovolynsku-planuyut-zaluchyty-polskyh-investoriv-dlya-realizacziyi-proyektu-z-pererobky-vidhodiv-719559/

    • Пане Robert Kornatowski, Україна живе за законом амеби: треба ділитися. Ви не поділилися – маєте проблеми.

    • Дуже приємно пан Роберт, але пару депутатів це не 50тисяч жителів громади. До тих зборів в Тернопільській академії ніхто не знав, що таке може бути в нас!

      • 600 осіб, які підписались проти будівництва заводу теж не 50 тисяч жителів громади. Людям треба було детально роз’яснити для чого цей завод, як він працює і як піде на користь довкіллю. Бо так нажаль склалося, що люди поки-що неосвідчені в цьому питанні! Вони не вміють розрізняти сміттєпереробний завод від сміттєзвалища. Не розумію чому Гузь дає задню, замість того, щоб вимагати проведення широкої інформаційної кампанії від інвестора та міської ради.

    • І тут слова вдячності до депутатів міської ради, які не донесли цю інформацію до своїх виборців. Дякуємо. Особливо Інні Вихор, директорці школи

    • Насторожує те ,що завод для завантаження потужності буде завозити сміття з інших регіонів, так немає бути,Нововолинськ має розвивати екологічний бізнес, вистачить діючих забрубнюючих підприємств..

  3. Вже одні були на заводах кроноспану в Польщі. Там обов’язки екологічні є непорушні. А тут можна все, тільки треба грошима заткнути пельки держслужбовцям – і байдуже на решту бидляків.

    • Кроноспан в Україні працює не так, як Кроноспан в Європі. Не вірю цьому інвестору. Боря, не наступай на граблі Сапога!

  4. Пане Роберт, ви спочатку нормально проінформуйте населення міста і сусідніх громад як саме буде працювати цей завод, а то виходить що люди не в курсі, з людьми треба по людськи – донесіть інформацію! В місті і так вистачає шкідливих підприємств!

  5. Привіт з під Бахмута. Надіюсь вернусь і в місті сміттєвого заводу небуде. Гузю жму руку за позицію в теща жила під Ковельом, то поміг там рішити питаня з ветзаводом

  6. Наскільки я зрозумів мова йде про біологічні відходи. Це взагалі супер, щоб люди розуміли це листя, трава, зілля, гілля все те що заборонили палити,декілька років тому, що не можна кидати у сміттєві ящики. Це те що люди носять до сміттєвих майданчиків і воно може лежати місяцями.

    • Це і відходи Пана Курчака, які переробляються на біопаливо замість того щоб смердіти на два кілометри.

  7. не розумію поведінку влади та депутатів. таке враження,що їм подобається екологічний колапс який на даний момент створено у місті. Я підтримую створеня иа будівництво!

  8. НІ в якому разі!!!! Пані Інно, в Україні ніхто не буде себе вести так, як в Європі. Запам’ятайте це , будь ласка. Ще при навчанні в академії ,на початку 2000-х, наші викладачі-міжнародники знайомили нас із ОКРЕМИМ РИНКОМ ДЛЯ ПОСТ_РАДЯНСЬКИХ КРАЇН, створеним тою ж Європою (тобто, для недораси. В кошторисах закладено виготовлення товару із сировини найнижчої якості, або повторного використання, це, наприклад, коли роблять відпуск металу і обробляють його механічно, термічно знову, і т.д. Це особливо вирізнялось, коли вивчали товар і слухали свідків щодо китайського експорту товарів для Америки і для нас. Професійні користувачі демонстрували китайські ремонтні прилади, придбані в США, які за 10-15 років не бачили ремонту. Ну, а “наше” китайське знаємо всі… ), це нікуди не зникло, а лишень набирає обертів, особливо- коли країна розбомблена і її рвуть на шматки з усіх кінців світу. Дорогі земляки, дивимось на світ без рожевих окулярів!!! Нехай в Польщі розвивають цю “подібну діяльність”. Ми не маємо жодних підстав для довіри, бо кожен раз відбирають можливість бути господарями на своїй землі, бо кожна наступна брехня страшніша попередньої. Наші діти не піддослідні кролики. Приємна позиція Гузя, дійсно -“Вот это поворот !!!!!!”, аж не віриться і , навіть, якась підозра закрадається…. Пробачте…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер