<

«Нахріна нам такий союз?» – Лукашенко оцінив перспективи інтеграції з Росією

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:39 | 18.11.2019 / Новини /
Перегляди
2
/ коментарів 5

Поки не будуть вирішені питання з постачанням до Білорусі вуглеводнів і зняттям торгових бар’єрів, на підписання дорожніх карт щодо інтеграції з Росією можна не розраховувати, заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко.

У неділю в Білорусі відбуваються парламентські вибори, і після голосування на виборчій дільниці президент Білорусі оцінив перспективи інтеграції з Росією, розповідає BBC-Україна.

Лукашенко зауважив, що щорічний дефіцит торгівлі з Росією становить до 9 млрд доларів і недопуск білоруських товарів на російські ринки не дозволяє зменшити цей дефіцит.

“Ти коли вступаєш в якесь об’єднання, розраховуєш, що з кожним місяцем і роком буде краще. А що відбувається у нас? Нам кожного року підсовують нові умови. І в результаті ми в економіці щось втрачаємо, втрачаємо і втрачаємо”, – зауважив Лукашенко.

“Нахріна потрібен кому такий союз? Я вже вам просто, по-селянськи говорю!” – сказав Лукашенко.

Фразу “по-селянськи” тут же процитували незалежні видання, але державні без цитати переказали позицію білоруського президента про те, що Білорусі не потрібен збитковий союз.

Лукашенко підкреслив, що Білорусь нічого не просить у Росії, але вимагає рівних умов для суб’єктів господарювання.

Мінськ неодноразово нагадував, що саме рівність в доступу на ринки, торгівля без вилучень і обмежень були закладені в союзний договір 1999 року, буквального виконання якого зараз наполегливо вимагає Москва.

У Білорусі та Росії створені робочі групи і готуються дорожні карти щодо поглиблення інтеграції. Інтеграційні документи, як повідомлялося раніше, президенти Білорусі і Росії мають намір підписати 8 грудня, у день 20-річчя утворення союзної держави.

“Жоден документ мною не буде підписаний, якщо він буде суперечити Конституції (Білорусі. – Ред.) І фундаментальним принципам нашого суспільства”, – заявив Лукашенко.

Він додав: “Не партеся в цьому напрямку, я не менший патріот, ніж ви”.

«Засинілими пальцями триматися за крісло не буду»

За словами Лукашенка, він буде балотуватися на новий президентський термін, якщо його попросить про це народ.

“Якщо люди мене не підтримають на якихось виборах – я на них не ображуся. Я вже попрацював достатню кількість років”, – сказав Лукашенко.

“Це ви думайте, висуватися мені на цих виборах чи ні. Якщо ви цінуєте стабільність, розвиток держави, щоб вас не продали і не загнали нікуди, – будь ласка, прийдіть і скажіть: послухай, президенте, ти ще здоровий”, – натякнув білоруський президент.

“Якщо не попросите – я ніколи не буду висувати свою кандидатуру. Я ж сказав, засинілими пальцями триматися за крісло не буду. Повірте, це не таке м’яке крісло!” – звернувся він до журналістів.

Президентські вибори в Білорусі мають відбутися у 2020 році.

Зі слів Лукашенко випливає, що він планує балотуватися і на сьомий термін, в 2025 році, “якщо народ попросить”.




коментарів: 5
  1. У нас теж такий був нахріна союз нахріна союз – а потім а що потім ростов папа

  2. Бацька – то хитрий жучило. Але Владольф Путлер сотоваріщі в штатському і на це мають спосіб: чай з полонієм “по-літвінєнковськи”, дверна фурнітура “Новічок” (Скріпаль Солсбєрєцкій едішн), ну і цукор “Рязанський” (увага: містить гексоген. Проконсультуйтеся з найближчим постом МНС)

    • Так як економіка Білорусі повністю залежна від московії, то вони можуть зробити простіше, наприклад сумнозвісний роспотребнадзор “випадково” виявить що Білоруська картопля, цукор, і м’ясо-молочна продукція містять шкідливі для кацапів речовини і припинять їх купувати (так як колись нам зробили), і тоді славним Білоруським колгоспам зразу прийде кірдик, який в свою чергу загонить в глибченну ж..пу (кризу) і промисловість і економіку вцілому, врезультаті гіперінфляція, масові безробіття, ріст злочинності і т. д. А якщо ще піднімуть ціни на газ і нафту до світового рівня або і вище (як нам колись зробили) то взагалі почнуться заворушення на яких самі ж Білоруси знищать свого бацьку.
      Як насправді добре що Україні вдалося вирватись з ярма економічної залежності від від такого підлого і підступного сусіда.

      • ..але повне щастя настане, коли накриється труба і аес… чекати недовго.. нажаль, пеця програв, було б скоріше…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 Травня, Вівторок
13 Травня, Понеділок