<

Надійний заслін для корупційних проявів – проведена ротація керівного складу митниці,- Волинська митниця ДФС

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:28 | 6.08.2015 / Новини / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

«Надійний заслін для корупційних проявів – проведена нещодавно ротація, починаючи з керівного складу управління аналізу ризиків та протидії митним правопорушенням та митних постів, закінчуючи інспекторським складом»,- про це на засіданні Громадської ради при Головному управлінні ДФС у Волинській області проінформував в.о. начальника Волинської митниці ДФС Дмитро Якобчук, доповідаючи про заходи з покращення роботи очолюваної установи в напрямку налагодження реальної та прозорої співпраці з представниками бізнесу та громадськості регіону .

За словами в.о. начальника митниці, для зменшення впливу «людського фактора» в міжнародному пункті пропуску «Ягодин» розроблено та запроваджено автоматичний розподіл робочих місць. Тепер тільки комп’ютер може спланувати, на якій ділянці завтра працюватиме той чи інший інспектор.

«Я маю чітку та жорстку позицію з приводу пріоритетних напрямків розвитку та реформування Волинської митниці ДФС, маю бажання та можливості побороти прояви корупції та порушень в митній сфері. Вже зараз до керівного та підпорядкованого особового складу доведена моя чітка вимога – це повне «закриття» кордону для контрабандних потоків, а також припинення  існування «сірих схем» ,- наголосив на засіданні Дмитро Якобчук.

Зокрема, ефективна організація роботи Волинської митниці ДФС передбачає створення максимально сприятливих умов для усіх учасників процесу здійснення митних формальностей, зокрема, мінімізацію адміністративного тягаря для законослухняних підприємців. Водночас, ефективно має працювати і правоохоронний напрямок, і стратегія «ризик-менеджменту» із поступовим зростанням ролі «пост-аудит-контролю» та аналітичної складової роботи митниці.

Важливо, що в напрямку боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил, протягом 7 місяців 2015 року Волинською митницею направлено 95 повідомлень про правопорушення, що містять ознаки злочину. За аналогічний період минулого року було направлено лише 18 повідомлень про протиправні діяння. Оперативними працівниками митниці цьогоріч запроваджено 980 справ про порушення митних правил на суму 23,7 мільйона гривень, минулоріч запроваджено 781 справу на суму 10,46 мільйона гривень. Цю переконливу аналітику також озвучив Дмитро Якобчук.

До слова, на Волинській митниці відновлено цілодобову роботу моніторингового центру, що надасть можливість вчасно реагувати на спроби порушень митих правил, а також попередити факти зловживань несумлінними  посадовцями митниці. Адже всі процеси контролюватимуться в онлайн-режимі. Також налагоджено співпрацю з польськими колегами в напрямку оперативного обміну інформацією та ефективного контролю щодо протидії вивезення бурштину, а також – контрабанди тютюнових виробів.

Відповідаючи на запитання членів Громради та представників бізнесу щодо зловживань деяких працівників Волинської митниці, Дмитро Якобчук повідомив, що в установі проводиться дев’ять службових перевірок та три службові розслідування. За їх наслідками фахівці, які допустили грубі порушення, притягуються до дисциплінарної відповідальності.

«Нова філософія взаємин, яка базується на європейських цінностях, вимагає прозорого і неупередженого громадського контролю за діяльністю, як органів ДФС, так і Волинської митниці ДФС. Сьогодні ми отримали вичерпну інформацію від нового керівника нашої митниці  і констатуємо, що Дмитро Якобчук має своє професійне бачення щодо пріоритетних напрямків розвитку та реформування нашої митниці, зокрема, можливості та підтримку громадськості, аби побороти прояви корупції та порушень в митній сфері»,- підсумував голова Громадської ради  при ГУ ДФС в області Володимир Цибульський.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа