<

Волинські активісти розробили безпілотні апарати-розвідники

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:11 | 26.09.2014 / Новини / , , /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні
1w

На його базі товариства сприяння оборони України в Луцьку створюється Центр проектування та розробок безпілотних літальних апаратів.

Винахідники-конструктори розповіли про напрямки своєї роботи та потреби в п’ятницю, 26 вересня, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Презентацію розпочав керівник «Самооборони майдану Волині»»Андрій Хведчак, який є заступником начальника управління сприяння територіальній обороні і військового-патріотичної роботи центрального комітету Товариства сприяння оборони України. З його слів, після початку анексії Криму, ТСОУ активізувало свою роботу. Нині в Києві вже розробляються безпілотники, а також діє Центр підготовки резерву, де готуються нацгвардійці, добровольці та військові до виїзду в зону АТО.

Луцьк вирішив не залишатися осторонь і долучився до розробок безпілотних апаратів-ровідників. Так і з’явився Центр проектування та розробок безпілотних літальних апаратів.

«Виявилося, що у нас є багато любителів, які займаються такою роботою. Завдяки цьому Центру ми зможемо об’єднати цих людей, створимо майданчик для розробок та випробувань», – зауважив він.

Окрім того, з його слів нині вже є усні домовленості з СБУ, МВС, Держприкордонслужбою про те, щоб в цьому Центрі виготовляли спеціалізовані апарати, необхідні для певних видів операцій. Адже є цілий ряд параметрів, вимог, яким вони мають відповідати, залежно від поставлених задач. Скажімо, в спецпідрозділу «Альфа» вони одні, а в «Омеги» – інші. Нині вже готуються офіційні листи, аби можна було розпочати роботу з прийому замовлень, аби ці безпілотними були спеціалізовані.

Конструктори продемонстрували три прототипи, які нині випробовуються. Головна проблема – комплектуючі. Вся електроніка закуповується в Китаї. До прикладу, квадрокоптер не полетів, бо згоріла одна плата і щоб підібрати відповідну, потрібен буде деякий час. Собівартість одного такого апарату – 1-2 тисячі доларів. Тому конструктори і «Самооборона» закликають небайдужих долучитися до цієї ініціативи коштами.

На жаль, українські виробники не поспішають виробляти такі комплектуючі. На те, щоб отримати замовлення з Китаю доводиться чекати не один тиждень, ще й приходиться сплачувати мито. Конструктор-любитель Володимир Літвінчук каже, що один такий апарат можна скласти за 2-3 дні, якщо є всі необхідні матеріали. Однак, дуже багато часу може затрачатися на те, щоб підібрати сумісні деталі. А тому збір апарату може затягуватися.

Політ такого безпілотника може тривати від 5 хвилин до 1 години. Підніматися він може на висоту вище 1 кілометра, залежно від підсилюючої апаратури. Також він може подолати відстань у кілька кілометрів.

Окрім коштів на комплектуючі деталі, учасникам проекту знадобляться меблі (стільці, столи), станки. До співпраці також кличуть конструкторів-любителів та дизайнерів, зі знанням 3-D графіки, а відповідно ще й необхідний потужний комп’ютер з програмним забезпеченням.

Конструктори обіцяють розробляти такі безпілотники на потреби бійців АТО. Адже завдяки таким апаратам, розвідка стала б набагато безпечнішою: можна було б уникнути численних засідок і виявити противника.

Нагадаємо, волинські активісти презентували для громади “народні” безпілотники.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 Травня, Понеділок
12 Травня, Неділя