<

Махінації з авто – найчастіші: волинські митники розповіли, як люди «махлюють» на кордоні

12:04 | 8.05.2024 / Новини / , , /
Перегляди
253
/ Коментарі відсутні

Від січня по квітень цього року Волинська митниця запровадила 142 справи про порушення митних правил на 63 млн гривень. У 32 справах фактично вилучали предмети правопорушень. Їхня вартість – 7,4 млн грн., 

За номенклатурою вилучених товарів найпоширенішими виявились махінації із транспортними засобами: 17 справ, – пишуть у волинській митниці.

За словами митників, найбільша кількість протоколів, складених у цьому періоді, припадає на статтю 485 Митного кодексу. За дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру, до відповідальності притягнуто 68 суб’єктів господарювання. За недекларування товарів під час їх ввезення на митну територію України у розмірах, що перевищують неоподатковуваний ліміт, оштрафували 13 громадян.

«У судах за цей період завершили розгляд 58 справ. За рішенням суду конфіскували товарів на майже 12 млн грн, наклали штрафів на 7,7 млн грн. Також уклали  29 мирових угод про припинення провадження шляхом компромісу. За результатами правоохоронної роботи митницею перераховано до Держбюджету 9,6 млн грн», – йдеться в повідомленні.

Крім того, у результаті проведених заходів перевірки законності ввезення гуманітарної допомоги Волинською митницею протягом січня – квітня 2024 року направлено 50 повідомлень про протиправні діяння, що містять ознаки злочину за ст. 201-2 (незаконне використання гуманітарної допомоги), ст. 190 (шахрайство). Інформацію про 28 з них Волинська обласна прокуратура уже внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя