<

Прикордонники на Волині можуть перевіряти VIN-код

07:10 | 10.05.2024 / Новини / , /
Перегляди
239
/ Коментарі відсутні

Волинські прикордонники мають технічну можливість перевіряти у військових документах VIN-код при перетині кордону.

Про це пише телеграм-канал misto.media.

В соцмережах поширюють інформацію про те, що під час перетину кордону прикордонники перевіряють у чоловіків призовного віку наявність VIN-коду у військових документах. І без нього завертають в Україну.

В обласному ТЦК та СП і Держприкордонслужбі це не спростували, але й прямо не підтвердили. Натомість розповіли, як цей код отримати.

VIN-код — це ідентифікаційний код, який е-реєстр «Оберіг» присвоює військовозобов’язаному.

Якщо людина нещодавно оновлювала свої дані у ТЦК та СП, то VIN-код мали вклеїти до військово-облікових документів. Якщо цього не зробили, слід повторно звернутися до ТЦК та СП. Те ж треба зробити у разі, якщо людина давно оновлювала дані, і після цього відповідний код вклеять до документів.

Згідно зі оновленим законом про мобілізацію, який набуває чинності з 18 травня, оновити дані можна буде в е-кабінеті військовозобов’язаного та ЦНАП. Але вклеюють код усе одно в ТЦК та СП.

«Коли дані про людину вносять до «Оберіг», то система присвоює їй ідентифікаційний номер. Працівники всіх ТЦК та СП друкують та вклеюють цей VIN-код у військово-обліковий документ — військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного», — розповіла пресофіцерка Волинського ОТЦК та СП Уляна Кравчук.

Скільки часу працює «Оберіг», стільки ці коди й існують.

Якщо в людини немає VIN-коду у військово-обліковому документі, то прикордонники бачать, що вона дуже давно не оновлювала даних або не була в ТЦК протягом воєнного стану, додала пресофіцерка.

«Ми перевіряємо документи на право перетину держкордону та по базі даних «Оберіг». Стосовно перевірки по кодах — такої інформації надати не можу. Але наші технічні засоби дозволяють здійснювати таку перевірку», — прокоментувала речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Травня, Понеділок