<

На Волині місцеві бюджети отримали єдиного податку на 32 відсотки більше

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:25 | 12.03.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Протягом січня-лютого 2015 року підприємці – спрощенці Волині сплатили до місцевих скарбниць  29 мільйонів гривень єдиного податку. Це на 7 мільйонів гривень більше проти аналогічного періоду торік.

«Таким чином, перші місяці діяльності представників бізнесу засвідчили ефективність реформованої системи оподаткування малого підприємництва. Тобто, впорядкування умов для перебування на спрощеній системі оподаткування та скорочення груп платників єдиного податку на  наповнення бюджетів територіальних  громад   вплинуло цілком позитивно», – зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Керівник ГУ ДФС в області запевнив, що і надалі в умовах децентралізації місцеві громади не відчуватимуть труднощів з надходженнями єдиного податку.

«Більш того, навіть традиційно аграрні райони можуть розраховувати на суттєвий фінансовий ресурс у вигляді єдиного податку. Відтак, керівники місцевого самоврядування навіть найменшої місцевої громади повинні бути зацікавлені у повній легалізації підприємців, які здійснюють діяльність на їх території», – підкреслив Віталій Чуй.

Нагадаємо, що з 1 січня 2015 року всі платники єдиного податку третьої-шостої груп, які  перебували на обліку в органах ДФС до 1 січня  2015 року,  вважаються платниками податку третьої групи. А  четверта група спрощенців – це суб’єкти підприємництва аграрної галузі, які раніше сплачувати фіксований сільськогосподарський податок.

До четвертої групи платників єдиного податку віднесені сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків.

Скорочення кількості груп спрощенців з 6 до 4 передбачено нормами Закону України від 28 грудня 2014 року №71-VІІІ “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота