<

На Храмовій горі в Єрусалимі сталися сутички – постраждалих понад дві сотні людей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:41 | 9.05.2021 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

В останній день Рамадану — місяць обов’язкового для мусульман посту — 7-го травня в Єрусалимі сталися сутички між палестинцями та ізраїльськими правоохоронцями. Внаслідок цього постраждали щонайменше 205 палестинців та 17 поліцейських.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на The Jerusalem Post.

Зіткнення сталися на Храмовій горі, де зібралися тисячі мусульманських вірян на п’ятничну молитву. За інформацією поліції, палестинці почали закидати їхніх представників камінням і піротехнічними засобами. Правоохоронці у відповідь застосували гумові кулі та сльозогінний газ.

«Ми не допустимо порушення порядку, будь-якої форми насильства та спроб заподіяти шкоду офіцерам, прикриваючись свободою віросповідання та використовуючи її для сприяння насильницькому інциденту», — заявили у поліції.

Приблизно половину постраждалих — 108 людей — доставили до лікарень Єрусалиму на госпіталізацію. Один з поранених втратив око, двоє отримали серйозні поранення голови, ще у двох — переломи щелеп. У решти легкі поранення.

Глава Палестинської адміністрації Махмуд Аббас заявив, що він закликав посла Палестини при ООН вимагати скликання Ради Безпеки для обговорення ситуації в Єрусалимі.

Зіткнення в Єрусалимі

Подібні випадки там відбуваються регулярно з початку священного для мусульман місяця Рамадан і після рішення глави Палестинської національної автономії Махмуда Аббаса відкласти заплановані на 22 травня загальні вибори.

Спочатку конфлікт спалахнув після заборони правоохоронців на проведення традиційного вечірнього збору палестинців з нагоди Рамадану в Старому місті Єрусалима. Пізніше ескалації напруженості посприяла загроза виселення кількох палестинських сімей з одного з районів Східного Єрусалима.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця
16 Травня, Четвер