<

Нападникам, які у Любомлі катували жертву молотком, дали по 7 років тюрми

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:26 | 12.11.2015 / Любомль /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Ковельський міськрайонний суд засудив двох молодиків-рецидивістів за розбійний напад. Зокрема, ще у серпні в Любомлі грабіжники вломилися у приватний будинок, обікрали та побили молотком господаря.

Як стало відомо у ході досудового розслідування, раніше судимі злочинці проникли через вікно до будинку 25-річного місцевого мешканця, не очікуючи там когось застати. Проте, вже обшукуючи квартири, один із грабіжників запримітив сплячого господаря. Почувши сторонній шум, власник будинку прокинувся, проте знешкодити зловмисників йому не вдалося, – пише Під прицілом.

Нападники схопили господаря, зв’язали його скотчем та почали вимагати, щоб той зізнався де гроші. Нічого не добившись, один із нападників схопив молотка та заходився ним бити господаря по руках, ногах та в груди. Катуючи постраждалого зловмисники вимагали при цьому, щоб той розповів про сховок з грошима.

Але випитати про кошти грабіжникам так і не вдалося. Тож вони прихопили з будинку всі цінні речі, які змогли знайти: ноутбук, три мобільні телефони та ювелірні вироби. Опісля, розбійники посадили потерпілого на стілець, прив’язали його скотчем та залишили помешкання. Проте побитий господар зміг звільнитися і викликав міліцію та медиків. Лікарі, які прибули на виклик, діагностували у чоловіка струс головного мозку та численні забої.

Щоправда, розбійникам не вдалося довго погуляти, оскільки через декілька днів їх затримала міліція. Як виявилося, зловмисники неодноразово були судимі, а один  із них практично нещодавно звільнився з місць позбавлення волі.

У суді обвинувачені частково визнали свою вину. Нападники розповіли, що на цей будинок їх навів знайомий, який і розповів, що господар тримає вдома значну суму грошей та, що будинок має пустувати. Проте, зі слів нападників, коли вони на таксі під’їхали на місце, то виявили там господаря. Це їх спанталечило, тому вони знову зателефонували до навідника. Той, своєю чергою, обіцяв виманити господаря з дому.

Після двогодинного очікування, знайомий повідомив грабіжникам, що будинок пустий. Отож, злодії, не очікуючи там когось застати, проникли всередину.

Своєю чергою, як розповіла мама потерпілого, коли вона повернулася додому, то побачила побитого сина та виявила пропажу ювелірних виробів. Як стало відомо в суді, грабіжники, повертаючись у Луцьк, частину викраденого майна продали. Разом з тим, вони зняли з картки потерпілого 1000 грн.

Ковельський міськрайонний суд, беручи до уваги часткове визнання вини обвинувачених, а також рецидив злочинів, визнав зловмисників винними та присудив їм 7 років 6 місяців та 7 рокв і 3 місяці відповідно, з повною конфіскацією всього майна в обох. Також суд постановив стягнути на користь потерпілого 3215 гривень майнової шкоди та 15 000 грн моральної шкоди. Разом з тим, представники Феміди задовольнили цивільний позов мами потерілого, та постановили стягнути з засуджених 7 200 гривень матеріальної шкоди.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа