<

Виділили 10 млн грн: на яких умовах передадуть Володимиру приміщення станції переливання крові

08:05 | 2.05.2024 / Володимир / /
Перегляди
533
/ Коментарі відсутні

Володимир домовився із Волинською облрадою про передачу приміщення відділу трансфузійної допомоги у комунальну власність громади. Для цього з бюджету міста мають передати 25 млн грн субвенції на потреби обласних медичних закладів.

Виділення першого траншу субвенції облраді у сумі 10 млн грн погодили на позачерговій сесії 26-го квітня.

Загальна сума, за яку облрада має передати приміщення станції переливання крові Володимиру складає 25 млн грн. Кошти мають бути передані у вигляді субвенції з місцевого – обласному бюджету на потреби обласних закладів охорони здоров’я

Триповерхове приміщення, яке зараз використовують за призначенням лише на 10%, передадуть на баланс Володимирського ТМО. Передбачається, що станція переливання крові продовжить діяти, також туди планують перемістити екстрену медичну допомогу.

«Прийняття триповерхової будівлі, яку станція переливання крові уже давно не використовує на повну потужність, є стратегічним рішенням, адже дасть можливість для подальшого розвитку ТМО. Також у даному приміщені можна буде розмістити екстрену медичну допомогу. При цьому трансфузійне відділення буде і надалі функціонувати, орендуючи приміщення вже у міської ради», – зазначив міський голова Ігор Пальонка.

Нагадаємо, наприкінці минулого року голова Волинської облради Григорій Недопад зазначив в інтерв’ю БУГу, що доля станції переливання крові на той час була не вирішеною, розглядали можливість виставити її на аукціон. Згодом у лютому цього року депутати на чолі з очільником облради відвідали станцію переливання кров, де обговорили її можливість передачі у комунальну власність Володимира на взаємовигідних умовах. Про готовність взяти на баланс дане приміщення депутати міськради проголосували ще у березні минулого року.

Як працює відділ трансфузійної допомоги дивіться у відеосюжеті БУГу:

Цього року здали кров близько 900 разів: щотижня Нововолинська лікарня відправляє донорів у Володимир




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця
16 Травня, Четвер