<

Мешканці Любомльщини знайшли копанки невідомих копачів бурштину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:52 | 1.10.2015 / Любомль /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Декілька копанок, де шукали бурштин, на пасовищі та в лісовому масиві бачили мешканці села Заболоття Любомльського району. Проте гастролери на Любомльщину заїжджали близько місяця тому, і поїхали звідти ні з чим, бо, вочевидь, не натрапили на сонячний камінь. Та в лісовому господарстві кажуть, що про шукачів бурштину ніхто не повідомляв.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили місцеві мешканці. Так, волинянин Олексій розповів, що на місцевому пасовищі близько місяця тому з’явилося декілька 2-3-метрових копанок з купами вимитого піску. Дві чи три копанки також селяни помітили і в лісі. Тоді ж там бачили невідомий автомобіль з цистерною.

Зауважимо, старателі там більше не з’являлися, тож, вочевидь, бурштину не знайшли.

«Напевне, що там робили пробні копанки, але, вочевидь, нічого не знайшли, та й поїхали собі. Нині ці ями вже самі по собі засипаються», – каже Олексій.

А ось лісівники про ці спроби пошуку бурштину на Любомльщині не знають. Так, директор ДП «Любомльське лісове господарство» Сергій Боярчук на запитання, чи немає на території, якою він опікується, шукачів бурштину, відповів негативно.

«На щастя, таких випадків не було. Я на кожній нараді нашим працівникам нагадую, щоб вони були уважними і пильними. Повідомлень про шукачів бурштину в нас не було», – зазначив він.

Зрештою, не виключено, що про ті декілька копанок місцеві мешканці вирішили не повідомляти, адже й наслідків тих розшуків бурштину немає – копачів на Любомльщині більше не бачили.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця
16 Травня, Четвер