<

Завдяки наполегливості депутатів, в бюджеті Іваничівської громади на 2024 рік заклали 800 тисяч для ЗСУ

21:35 | 27.12.2023 / Іваничі / , , /
Перегляди
356
/ Коментарі відсутні

В бюджеті Іваничівської селищної ради на новий 2024 рік на підтримку ЗСУ таки заклали кошти. Бійцям на передовій передбачили 800 тисяч гривень. Гроші «випросили» в очільниці громади депутати Роман Чипинюк і Сергій Лойко, які самі впродовж року захищали Україну від окупантів в гарячих точках, та Руслан Мартинюк, який активно допомагає військовим.

Нагадаємо, як стало відомо БУГу з власних джерел, у бюджеті громади на наступний рік не вистачило коштів на найважливіші потреби – допомогу ЗСУ. Голова громади Лідія Томашевська категорично відмовлялася прописувати в бюджеті окремим пунктом виділення грошей на допомогу армії. Однак небайдужі депутати Руслан Мартинюк, Роман Чипинюк та Сергій Лойко наполегливо вимагали запланувати кошти на армію. Свої категоричні вимоги вони озвучили під час засідання бюджетної комісії, яка передувала сесії. І відступати не збиралися.

Депутати обурювалися, що на премії посадовцям й працівникам селищної ради та на безглузду судову тяганину з ТОВ «Аванті-Девелопмент» гроші чомусь є завжди, а ось на допомогу бійцям, які ціною власного життя захищають рідну країну від окупантів, їх немає практично ніколи.

В результаті обговорення було “гарячим”, однак результативним. Адже гроші військовим таки знайшли.

Так, на підтримку військових частин, які залучені для виконання завдань за призначенням в районах ведення бойових дій, у бюджеті на 2024 рік передбачили 800 тисяч гривень. Ці кошти виділили на підставі письмових звернень військових частин до Іваничівської селищної ради.

Ще 200 тисяч гривень заклали на підтримку військових частин територіальної оборони.

Окрім цього, у бюджеті на 2024 рік запланували 370 тисяч гривень для підтримки військовослужбовців та їх сімей. 

Прийнята програма підтримки жителів громади, яких мобілізовано до лав Збройних Сил України для захисту України від збройної агресії російської федерації на 2024-2025 роки передбачає:

  • надання одноразової матеріальної допомоги мобілізованим до лав Збройних Сил України;
  • надання одноразової матеріальної допомоги жителям, які уклали контракт на проходження військової служби;
  • надання одноразової матеріальної допомоги на лікування військовослужбовцям та ін.

Пропозиції, напрацьовані під час бюджетної комісії, остаточно затвердили під час сесії 22-го грудня.

До слова, під час розгляду цього питання Лідія Томашевська у своє виправдання, чому з початку не хотіла виділяти кошти для ЗСУ, зазначила, що наступного року громада недоотримає близько 4 мільйонів гривень ПДФО від грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями. А це для місцевого бюджету, мовляв, чималі кошти. Тож чимало програм довелося урізати.

Зауважимо, що що загальна сума бюджету на 2024 рік складає понад 77 мільйонів гривень. Тобто на ЗСУ виділили лише приблизно соту частину з нього. І це тоді, коли вже два роки в країні триває повномасштабна війна і практично усі громади більшість своїх видатків спрямовують на підтримку військових.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота