<

Чутки над БУГом: в бюджеті Іваничівської громади на 2024 рік не заклали жодної копійки на допомогу ЗСУ

21:12 | 12.12.2023 / Іваничі / , , , /
Перегляди
1757
/ коментарів 5

В проєкті бюджету Іваничівської селищної ради на новий 2024 рік на підтримку ЗСУ не заклали ні копійки. Це й не дивно, адже діяльність голови громади Лідії Томашевської вже давно показує байдужість до війни в країні.

Як стало відомо БУГу з власних джерел, у бюджеті громади на наступний рік не вистачило коштів на найважливіші потреби – допомогу ЗСУ. Вочевидь для місцевої влади підтримка військових – це другорядні витрати. Адже прописувати в бюджеті окремим пунктом виділення грошей на допомогу армії Томашевська, мовляв, категорично відмовляється.

Нагадаємо, на одній із сесій депутат Сергій Лойко, який і сам впродовж року захищав Україну від окупантів в гарячих точках, запропонував в бюджеті громади на 2024 рік обов’язково передбачити кошти для допомоги нашим бійцям на передовій.

“Готуйте окремим рядком в бюджеті громади на 2024 рік, щоб ми обов’язково передбачили кошти для допомоги нашим бійцям на передовій. Щоб у нас хоч трішки була чиста совість перед людьми, які віддають свої життя”, – зазначив тоді депутат.

Однак, керівництво громади вчергове проігнорувало пропозицію депутата. Це й де дивно, адже проєкт бюджету пишеться “під диктування” Томашевської, а працівники селищної ради бояться піти проти її волі.

Зауважимо, за півтора року очільниця селищної ради практично нічим не допомогла військовим.

До того ж Лідія Томашевська ігнорує запити бійців. Зокрема, воїн 14-ої бригади, колишній очільник Іваничівської райради, а нині депутат Володимирської райради Віктор Вілентко звернувся за допомогою в селищну раду вперше за 9 років свого перебування на передовій. Адже потреба була нагальною. Від цього залежало життя його побратимів. Однак замість того, щоб допомогти, керівництво Іваничівської громади почало шукати будь-які, навіть дріб’язкові причини для відмови й тягнути час, який і так був “на вагу золота”. В результаті влада Іванич вкотре проігнорувала потреби військових на передовій й «зажала» кошти. Зрозумівши, що вкрай необхідної допомоги від селищної ради так і не дочекається, військовий звернувся до волонтерів. Пізніше Томашевська всю вину переклала на підлеглих. Мовляв, вона тоді була на лікарняному.

До того ж юристка селищної ради Людмила Іванчук заветувала проєкт рішення про виділення 50 тисяч гривень для формування нової військової частини. Ймовірно, за вказівкою Лідії Томашевської. Замість того, щоб віднайти ці кошти в місцевому бюджеті, їх зібрали з працівників селищної ради та лікарні. За виконання вказівки своєї начальниці юристка отримала майже 16 тисяч гривень премії

Це – інсайдерська інформація. Ви маєте резонансну інформацію зі сфери політики, бізнесу, діяльності правоохоронних органів? Хочете, аби очевидне для Вас перестало бути таємницею за сімома замками? БУГ допоможе! Пишіть нам: bugorgua@gmail.com
Ми відкриті до спілкування. Гарантуємо конфіденційність, чесність та толерантність. Західна Волинь заслуговує на значно більше правди.




коментарів: 5
  1. шо там ті копійки. певно лідка планує аж цілого місцевого танка задонатити.
    якшо серйозно: важко зрозуміти як іваничівці можуть бути такими безхребетними?!
    ей, селяни, ви розумієте шо гроші громади це ВАШІ гроші чи ви до цих пір по-совковому думаєте шо то бабло “головихи”?
    прокидайтеся, безхребетні!
    якшо треба яка лекція по мікро- чи макро- економіці, або ввідний курс про основи самоврядування – скидайтеся, приїду просвітлю трохи вас, темних

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця