<

«Мені соромно бути депутатом»: обранець Іваничівської селищної ради обурений відсутністю допомоги ЗСУ

12:10 | 13.11.2023 / Іваничі, Новини / , , , /
Перегляди
3362
/ 1 коментар

За майже два роки повномасштабної війни з росією депутати Іваничівської селищної ради на чолі з головою Лідією Томашевською нічим не допомогли бійцям на передовій. Депутат Руслан Мартинюк закликав колег схаменутися, поки не пізно.

Під час чергової сесії 9-го листопада, розчарований тим, що керівництво селищної ради вкотре проігнорувало запит військового про допомогу в придбанні спецобладнання й наклало вето на виділення 50 тисяч гривень для формування нової військової частини, Мартинюк наголосив, що йому зараз соромно бути депутатом селищної ради.

Він повідомив, що очільниця громади за два роки війни нічим не допомогла військовим на передовій. А депутати, мовляв, нічого не зробили, щоб це виправити. Могли, але не захотіли. Ймовірно, побоялись йти проти волі Томашевської.

“Мене лякали повістками, ще чимось, щоб я не говорив. І я два роки мовчав, бо було не до виступів. Треба було бійцям допомагати. Але зараз вже не витримав. Це крик душі. Ми усі просто втратимо довіру своїх виборців. Це робиться, щоб понизити статус депутата. І щоб потім до влади прийшли зовсім інші люди. Але сюди можуть і кацапи прийти з таким нашим відношенням до людей, які там воюють.

Ми маємо майже 3 мільйони перевиконання бюджету. За майже 2 роки війни ми нікому не допомогли. Чому Павлівська громада на Прозорро купує квадрокоптери, а ми не можемо? На ДФТГ купують, а потім передають на передову. І це законно. А наша громада не може чомусь так зробити”, – зазначив депутат.

Мартинюк визнав, що керівництво громади разом із депутатами, виділяючи кошти, допомагали багатьом: поліції, СБУ, рятувальникам, прикордонникам, ДФТГ, територіальній обороні. Однак, за його словами, жодного разу не спрямували коштів безпосередньо військовим на передовій. Також, мовляв, ні разу не придбали ніякого спецобладнання чи амуніції, які вкрай необхідні для виконання бойових завдань.

Він звернувся до колег і закликав їх “проснутися” і почати нарешті допомагати ЗСУ. Також Руслан Мартинюк порадив брати відповідальність за свої вчинки. Або ж складати мандат.

“Звертаюсь до депутатів: не селищна рада розпоряджається коштами місцевого бюджету, а ми з вами. Я розумію, що тут є залежні депутати, які не можуть слова сказати. Люди просніться! Другий рік війни. Що ви робите? Може ви чекаєте поки до нас прийдуть кацапи? Але тоді пізно буде. Я знаю, що є депутати, які вже візи поробили для виїзду в інші країни й готуються “ставати на лижі” й втікати.

Схаменіться нарешті. Прислухайтесь до військових. Ми за два роки нічого не допомогли. Ми, як депутати. Ми вже прославились на всю Україну. Ви думаєте, що відсидитесь? Беріть відповідальність! А якщо не хочете, чи не можете брати відповідальність, то мандат на стіл і йдіть звідси”, – наголосив Мартинюк.

Він запевнив, що є чимало способів і шляхів, за допомогою яких можна допомагати військовим. Лише було б бажання. Однак його, на думку Мартинюка, в депутатів чомусь не має. Зокрема, він запропонував створити депутатський фонд. І збільшити його фінансування. А вже з нього виділяти кошти на ЗСУ.

Відповідаючи на звинувачення депутатів, голова Іваничівської громади Лідія Томашевська запевнила, що селищна рада регулярно й багато допомагає ЗСУ. Однак, мовляв, не піариться на цьому. Й не може розголошувати про це ніяких деталей і взагалі не має права повідомляти жодної інформації. Адже це, нібито заборонено.

Також Томашевська зазначила, що багато способів, якими користуються інші громади для допомоги ЗСУ, для Іваничівської громади недоступні, або ж незаконні.

Однак депутат Руслан Мартинюк наголосив, що окрім закону ще є совість!




один коментар
  1. Руслік, як будеш тепер проходити повз танка, то акуратно, шоб не переїхав.
    ваш місцевий чорт в спідниці не любить як її критикують, а особливо на такому незначущому рівні, як “депутат іваничівської ради”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота